[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.17.150.163 () [ Přihlásit ]

Karlštejn

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Karlštejn

Václav Burle (29.4.2010 22:46)

Seděl jsem v Srbsku před obchodem a vedle dva kluci studovali novou mapu 1:25 000. Moc je zajímalo opevnění z třicátých let, tak tady kluci máte odpověď.

Bunkr u vysílače na kopci existuje. Ten naproti přes údolí byl již v padesátých letech odstřelen. Ještě jsouo tam prý nějaké zbytky.

Další dva, zazděné, jsou u fotbalového hřiště. Nechápu, že je zde obec, nebo někdo jiný již nezrekonstruoval a neotevřel turistům, kterých se zde po cyklostezce pohybuje na tisíce. Byl by to vynikající počin, jak tuto historickou dobu přiblížit zejména mladým lidem, kteří o této době nevědí vůbec nic. Takhle si státní orgány váží historie.

Další je směrem na Beroun a pak ten mezi Srbskem a Karlštejnem. U něj je na obou stranách silnice možné zaparkovat auto. Bohužel i zde je již mříž odříznuta. Tady by bylo fantastické muzeum, jak pro naše občany, děti a mládež, tak i pro cizincem neboť o kousek dál je camp. Více na burle.blog.cz a tam také pište odpověď na těchto pár řádek. Děkuji.


Aleš Crha (29.3.2005 8:25)

Zdravím,mohu říci,že se rekonstruuje áčko B7-9 mezi Srbskem a Karlštejnem.Pokud do něj ale někdo polezete,tak velice opatrně.Uvnitř ještě neustále trčí dráty po výdřevě a je zpola zabetonovaná vstupní chodbička,tak ať se nikomu nic nestane.Jinak i interiér muzejního objektu prochází dost výraznou změnou,ale tu prozradit nemůžu,na tu se přijďte podívat..:-)


Franta (29.3.2005 7:42)

Dobrý den ve spolek! Co se v Karlštejně ještě rekonstruuje? Chceme více informací!


Aleš Crha (25.3.2005 16:02)

Termíny otevíraček na Pražské čáře i v Karlštejně budou k dispozici v sekci muzea zhruba do týdne...Jinak v Karlštejně už se toho rekonstruuje více..


Nič Martin (25.3.2005 15:03)

No tak promiň Aleši. Tím 21.5 jsem si byl více jist než 8.5. Já vím, že bych si to měl taky pamatovat, ale člověk si spíše pamatuje datum, kdy má sám na objektu otevřeno. Navíc v to pozdější datum má otevřeno celá "Pražská čára" a to už stojí za to, to aspoň nějak mít v patrnosti. :-))))) Takže je to jedno jestli si přijdete tuto pevnostní perličku v Karlštejně prohlídnout 8.5. nebo 21.5.


Aleš Crha (25.3.2005 14:18)

Měl bych se asi jako správce objektu v Karlštejně připojit do diskuse.Určitě jsem neskončil!Byl by to hřích na takovém objektu.Kolega Martin Nič uvedl jen trošku nepravdivé informace.V Karlštejěn bude poprvé otevřeno 8.5. na Den boje proti fašismu.


Nič Martin (21.3.2005 13:37)

Pevnostní muzeum v Karlštejně neskončilo. První příležitost k návštěvě v této sezoně bude, jestli si to dobře pamatuji, v sobotu 21.5. Ona totiž cedule tvoří zároveň stříšku nad schodištěm proto to může vypadat jako že se skončilo. Snad se na mě kolega nebude zlobit, když prozradím že letos bude interiér vypadat jinak než na fotkách. Již delší dobu totiž připravujeme definitivní podobu. No nechte se překvapit.


Vladek Vácha (21.3.2005 11:56)

Muzeum určitě funguje.Provozovatel: csopevneni@centrum.cz , web: http://csopevneni.aktualne.cz/


Franta (21.3.2005 11:47)

Zdravím! V pátek jsem projížděl Karlštejnem. Mrknul jsem na známý řopík s chodbičkou. Vypadalo to, jakoby ten záměr s malým muzeem padnul, protože cedule byly sundaný - ležely na stropnici a byly přikryty nějakýma deskama. Nevíte jestli bude v průběhu jara možnost se do něj mrknout? Nemá muzeum nějaké webové stránky? Díky za info.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)