[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 54.226.25.246 () [ Přihlásit ]

Nová kniha o LO

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Nová kniha o LO

Jiří Chmelenský (3.5.2005 20:30)

Tato nová publikace je velmi užitečná, ale ten, kdo má další literaturu od fortprinu, najde část informací v nich. Velmi zajímavá je pro mne kapitola P- poválečné osudy opevnění. Jelikož jsem chomutovák a mát tyto objekty prakticky za domem. Časem doplním fotografie do úseku K 51 Chomutov. Také ji budu ještě důkladně studovat:-)


David Papst (30.4.2005 22:28)

Teď něco,co přímo nesouvisí s proklepávanou knihou.Dnes jsem jen letmo proběhl přes Dobrošov a silně mě překvapilo,že na pokladně mají prakticky všechny výtisky z edice Pevnosti/tedy od č.1 po Lužické hory/.Osobně jsem zakoupil Pražskou čáru od Láška,která mi chyběla jak se říká do počtu.Ale těch publikací je tam více a silně letitých.Např.starý průvodce po Dobrošově z přelomu soc/dem. se spoustou chyb atd.S pozdravem David Papst


Jaroslav Beneš (29.4.2005 20:00)

Mně se Ivova knížka taky moc líbí a konečně něco pořádného jen o LO :-) Přečetl jsem ji jedním dechem celou a jsou tam i věci, které jsem nevěděl. I přes zde uvedené chyby to bylo hezké a příjemné čtení.


Nič Martin (29.4.2005 15:38)

Ono tam těch chyb je více. Zatím jsem se do ní jen tak zběžně kouknul (samo že hlavně na část linie kterou znám). Rozhodně ale považuji za hrubou chybu tvrdit že chodba u řopíku v karlštejně má cca 17 metrů. Neřeknu nic kdyby ten objekt byl dosud v dezolátním stavu. Už je tomu ale bratru 2 roky co je pevnůstka otevřena veřejnosti, proběhly o tom přízpěvky zde, na pandoře i na opevnění.cz a stále se objevuje tento chybný údaj. Objekt je již vcelku i profláklý, ale ke kolegovi I.Vondrovsému se tato informace zřejmě nedostala. Nuže správný údaj je chodba délky 11 metrů ukončená 2 metry dlouhým schodištěm. Jinak je to opravdu pěkná a zajímavá kniha. I přes tyto formální (a tužkou snadno opravitelné) chybky určitě doporučuji její zakoupení.


Mirek Švestka (29.4.2005 15:15)

Tak už i lounská linie na titulní stránce. :) Už jen proto si nemůžu nechat tuhle knížku ujít.


Vladek Vácha (29.4.2005 15:02)

Já ji už doma mám.Určitě je to zajimavá a prospěšná kniha.Škoda těch chyb.Např. str.39 ,,Ke skále přitisknuta i pevnůstka D-2,ležící u kóty Vysoký kámen v lese západně od tvrze Bouda,,.D2 tam sice je,ale je daleko od skály a její číslo je 259.Ta co je na tý skále je č.260´,ale to typ D1.A str.21 kde je za zajímavost udáván kabel.Ale zní to jako by byl jen tam.Ještě větší kus je v sousednímč.59.A trubku na kabel má skoro každý objekt v okolí.Víc jsem to nezkoumal.Jinak je to dobrá knížka a doporučuji ji zakoupit.


Jan Lakosil (29.4.2005 14:42)

Pro ty, co nesledují diskuzi na Pandoře, bych rád uvedl, že je již k dostání nová publikace od Iva Vondrovského s názvem "Netypické objekty československého lehkého opevnění". Po dlouhé době se jedná o knihu zaměřenou pouze na lehké opevnění a jak je již z titulu patrné, zabývá se zvláštnostmi u LO vz. 36 a LO vz. 37. Kniha má 100 stran, je doplněna množstvím výkresů a fotografií a v Academii na Václavském náměstí stojí 108 Kč, u vydavatele ji lze sehnat za 75 Kč (viz bunkry.cz). Recenzi na tuto knihu sem nahraju příští týden, o víkendu ji důkladně prostuduju :-)


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)