[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.89.56.228 () [ Přihlásit ]

Katastrální mapy

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Katastrální mapy

Tomáš Buchmaier (6.6.2008 16:10)

Koukněte na http://nahlizenidokn.cuzk.cz/. Dříve to bylo bez map - ty už jsou dnes ale doplněny. Bohužel v mapách katastru nemovitostí jsou i parcely bez listu vlastnictví a to je případ značné části parcel mimo obec. V těch místech palatí mapy dřívějších evidencí a ty mají jen na katastru.


Nič Martin (13.9.2007 22:43)

Není to holt na dlouhé prohlížení. Mě to na vytažení katastrálek pro 5 řopíků a jeden srub docela stačilo. 6x 90 vteřin je dostatečných. A když ne tak v postupných krocích. Přirovnal bych to k McArthurově taktice v pacifiku "Taktika bleších skoků". :-) Limitující je ale samozřejmě rychlost připojení.
Kdysi bylo něco podobného na stránkách O2 (http://site.o2.position.cz/ ), ale to již nějaký ten čásek nefunguje resp. je tam standartně zamezený přístup.


viktor makarenko (13.9.2007 19:39)

No nevim jestli těch "ubohých" 90 vteřin stačí...Mě ten čas vypršel dřív než mi to vubec naběhlo :-) a to naštve...


Kuba (12.9.2007 12:50)

pro soukrome pouziti doporucuji http://www.katastralnimapa.cz/default.aspx
je zde k dispozici katastralni mapa cele CR, anonymni testovaci pristup je omezen na 90 vterin, coz vetsinou staci.


Zdeněkl Matyáš (30.10.2006 6:36)

Nalést katastrální mapy ve městech nebývají podle zkušenosti problém - obyčejně jsou označeny jakou cenová mapa. Větší problém je najít mimo území měst (obyčejně zemědělské pozemky) - to se mi nepodařilo. Pokud někdo nalezl vstup do takové mapy, prosím sdělte jej. Samozřejmě lze navštívit příslušný KÚ, nebo si mapu (GP) objednat a zaplatit, nevidím však důvod, když existuje zákon o svobodném přístupu k informacím (léta jsme si platili mnisterstvo informatiky) a když každý daňový poplatník platí státní správu (kolikrát ještě za informace budeme platit?)


Mikin:-) (22.3.2006 11:45)

Víťo, já dokonce zkoušel i po mapě zajet mimo okres Znojmo a funguje to krásně. Třeba po kolejích se dostaneš až na Mikulov :-)


Honza Vavruška (21.3.2006 21:00)

No co se týče Stříbra, tak jsme kvůli mapám byli na úřadě v Tachově. Tam poskytnou výpis a mapu zdarma. S kolkováním nevím, ale bylo to jen pro naší osobní potřebu a tak jsme žádný nechtěli. Jinak díky za odpovědi :-)


Víta Vítek (21.3.2006 16:52)

Já mám zase takovou zkušenost co se týče znojemského okresu,že město Znojmo má na svých stánkách umístněný MAP SERVER kde se dají tyto informace vyčíst(číslo parcel,vlastník i adresa),ale nevím zda to mají i další okresy.Vše je zadarmo jen je třeba se přihlásit a nainstalovat JAVA program a ten je taky gratis.Mají tam i odkaz na www.bnhelp.cz .Tak hodně štěstí


Tomáš Kamenský (21.3.2006 6:29)

Informační katastrální mapa zdarma (kopie A4), jinak tuším 200,- Kč kolek na jednu A4. Mapu lze získat na příslušném katastrálním úřadě (seznam lze najít na internetu - zjednodušeně lze říct že se to shoduje se sídly bývalých okresů). Je dobré si zjistit minimálně katastrální území ve kterém se lokalita nachází a vzít si sebou nějakou podrobnější mapu s vyznačením místa, tak aby se pracovnice KÚ mohly zorientovat a mapu jednoduše vyhledat.
Pokud chcete jednat s úřady musíte si kromě mapy pořídit i výpis (nestačí výpis z internetu), obojí by mělo být okolkováno a nemělo by být starší (myslím) půl roku.
Pro Honzu Vavrušku: Stříbro tuším spadá pod KÚ v Radobyčické ulici v Plzni za zimákem a vojenskou správou.


Radek Hrabcak (20.3.2006 22:33)

Na katastru to funguje tak, (alespon v Brne), ze si clovek vyzada u jednoho okenka vypisy, ty dostane do ruky a prejde do jine mistnosti s pokladnou, kde si zaplati okolkovani. Pokud vypis nepotrebujete pro jiny urad nebo jako dolozku ke smlouve apod., pak si ho nemusite davat kolkovat.


Jan Pohunek (20.3.2006 21:50)

Když jsem před časem (asi 3 roky) na katastru dohledával archeologické lokality podle čísel parcel, poskytli mi papírové mapy k nahlédnutí zdarma nebo za natolik malý poplatek , že už si na něj nevzpomínám (určitě bez nutnosti kolku). Elektronicky to ale tak snadno nešlo.


Martin Rajnyš (20.3.2006 21:09)

Pochybuji že by bylo někde něco zadarmo ,na katastru chtějí za vše kolky,které si člověk musí koupit,aby zjistil hmotné zatížení pozemku a různá předkupní práva atd.


Honza Vavruška (20.3.2006 19:36)

Ahoj. Nevíte někdo, jestli jsou někde na internetu k dispozici ke stažení či nahlédnutí katastrální mapy? Zde je například nahlížení do katastru, výpisy podrobností k jednotlivým pracelám: http://nahlizenidokn.cuzk.cz Přímo mapy jsem ale nikde neviděl. Něco taky bude na www.cuzk.cz, ale tam je to placený. Vzhledem ke stávající situaci s převodem objektů je dorbé vědět jak je to s pozemky na kterých stojí.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)