[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.238.62.119 () [ Přihlásit ]

Lesy ČR

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Lesy ČR

Martin Urbánek (2.9.2006 8:07)

Mirek Urban mi zaslal článek i ve wordu. Zájemcům zašlu obratem.


Martin Urbánek (30.8.2006 19:37)

Článek jsem přefotil, kdo má zájem, tak zašlu emailem.
"martinur@seznam.cz"


Pepa Drobný (30.8.2006 12:23)

No to jsou špeky!

"Převodem na jiné vlastníky by tak lesům automaticky vznikl problém přístupu a užívání dalších lesních pozemků. Logickým důsledkem by byly např. žádosti o věcná břemena ( přístupové cesty ). Žádosti o doprodej dalších „ obslužných „ pozemků ( sociální zázemí , voda, elektřina, parkování ad. ). Rovněž lze předpokládat, že minimálně o část bunkrů projeví zájem lidé, kteří se zajímají o vojenství, vojenskou techniku a zbraně. Následovaly by přinejmenším problémy s rušením zvěře při návštěvách a užívání bunkrů, nelze ani vyloučit problémy spojené s nedovoleným ozbrojováním. Důsledkem by byla např. znehodnocená kvalita honiteb a související problémy ochrany přírody."


Nič Martin (30.8.2006 8:57)

Článek je možno si přečíst na diskuzi na opevneni.cz. Je to v oddělení Obecná diskuze tema Opevnění v tisku strana 7. Předem upozorňuji na kvalitu článku. Pisatel totiž evidentně neví o čem píše. U některých vět jsem nevěděl jestli se smát nebo brečet nad urovní vzdělanosti dotyčného "redaktora". :-(


Martin Skoumal (30.8.2006 8:31)

Mohl bych poprosit o nejaké uveřejnění tohoto članku zde,bohužel jsem nestačil noviny koupit. Pravda je, že lesy chcou objekty z vícero důvodů: ofociálně jak píše M.U. předejít rušivé zvelebovací činnosti (udajně se dělá hluk a nepořádek v lese), ale hlavně chtějí objekty PRONAJÍMAT-parchanti. Ne druhou stranu V.V uvedl, že LČR oficiálně o bjekty zájem nemají....v tom aby se ....... vyznalo


Martin Urbánek (28.8.2006 17:12)

Článek vyšel zřejmě ve všech krajských vydáních. Ja psaný velmi tendenčně. Je tam uvedeno mnoho zábavných citací, jako například věta "Bunkry jsou nízké objekty s malými otvory."
Hlavní záměr převodu na LČR "je předejít rušivé zvelebovací činnosti".


Tomas Rh (28.8.2006 8:11)

Dnes vyšla v Právu inzertní příloha Lesů ČR. Je tam moc hezký článek s titulkem: Vojenské bunkry v Lužických horách- Lesy ČR chtějí převzít bunkry kvůli ochraně přírody...


Martin Skoumal (25.7.2006 12:45)

Tak to jsi mě alespoň částečně uklidnil a potěšil


Vladek Vácha (kecal roku) (24.7.2006 14:31)

Teoreticky by to tak být mělo!poslední slovo by mělo mít ředitelství v HK,LS "spravuje" dané uzemí,hlavní rozhodovací pravomoci by měl mít HK.Lesní správa je poslední stupeň ve schématu firmy!takže nejmenší pravomoce.Pokud HK řekne,že nemá zájem tak to platí pro ceou firmu Lesy ČR,dosud "neoficiálně" jelikož to mám z druhé ruky LS ČR nemají zájem o objekty opevnění.Horší nebo spíše jiná situace je v případě parků,chráněných území.


Martin Skoumal (24.7.2006 14:24)

Vladku, myslíš, že když o objekty neprojeví zájem ředitelství LČR, tak to bude směrodatné i pro jednotlivé lesní správy a ony objekty chtít nebudou.....např. Lesní správa Hanušovice?


Vladek Vácha (kecal roku) (21.7.2006 8:36)

Máš recht,já se vším ( a pokračováním "Prosby muzeí opevnění") čekám na novou vládu.....stejné to je u obcí kdy také pozemek a vlastní bunkr pak jen pronajmou,což je třeba dost děsivá situace pro existenci muzea ,hlavně v případě TO


Martin Černý (21.7.2006 6:39)

Kdyby ovšem zatlačila jedna státní instituce na druhou.... Je otázka jak ta by se následně zachovala. Teď mám namysli třeba památkový ústav Brno na Lesy ČR. Vranovsé béčko je taky na pozemcích lesů a co jsme se informovali, tak pozemek neprodají, pouza výhodně pronajmou. No uvidíme, co z toho vyleze.


Vladek Vácha (kecal roku) (20.7.2006 14:51)

Jinak pokud vím tak ředitelství lesů zájem o objekty nemá.....uvidíme co napíší ,už nějakou dobu z nich páčím písemné vyjádření.


Martin Skoumal (20.7.2006 14:49)

Dobrá tedy,jen měto zaujalo,co sem se dozvědělna lesní správě,tak sem vás chtěl informovat. Nezbyde než čekat:-(((


Vladek Vácha (kecal roku) (20.7.2006 14:09)

No mám to tu od Kuhnla,ale M.S jsme to posílal stejně jako i ostatním z prosby,nyní pokud se nezmění koncepce MO tak 80% muzeí zanikne.Musí se počkat nmež bude nová vláda.V.V.


Nič Martin (20.7.2006 14:02)

Vladek má pravdu. MO je naprosto jedno jestli se jedná o LČR nebo ŠUNAP, KRNAP, CHKO či jiný státní (státem zřízený) nesmysl. Pro ně je to prostě jedna z organizačních složek státu a proti takovým nemáme šanci kdyby jsme se stavěli na hlavu a odráželi ušima.
Mimochodem od osoby co se tím pro nás podrobně zabívala vím, že těch organizačních složek státu by mělo být asi přes 40! od hradu, PČR počínaje a třeba právě CHKO konče.


Vladek Vácha (kecal roku) (20.7.2006 13:38)

Akorát,že Lesy ČR jsou státní organizace......a ty jsou s organizačními složkami státu na stejné úrovni v pohledu MO.To co dalo MO oficiálně ven je jen výňatek z celého dokumentu,není tam všechno..jen některé hlavní zásady.


Martin Skoumal (20.7.2006 13:01)

tak v tom případě, by nemohly jednat LČR ale min.zemědělství, navíc mezi majitelem pozemku a jeho uživatelem je rozdíl - já vím, jsou to takové "právní" kličky, ale tonoucíse stébla chytá, myslím, že nejsem sám kdo má opevnění na pozemku státu (lesů)


Vladek Vácha (kecal roku) (20.7.2006 12:52)

LČR = ministerstvo zemědělství
počty = jako subjekt,na který jsou převedeny práva užívat pozemky by VUSS měla objekty lesům přednostně sama nabídnout a to i když o ně nezažádají ,až po odmítnutí mohou nabízet dále.


Martin Skoumal (20.7.2006 11:50)

No v tom právě je trochu nejasno, LČR jsou státní podnik, ale v zákonech, které jsou často citovány (myslím, že 219 a 174?) pro převod se všude mluví o organizačních složkách státu a podle vysvětlení v jednom z těchto zákonů se rozumí pod pojmem "organizační složka státu" ministerstva a různé úředy atd. o statních podnicích tam nic není, to by o opevnění mohla požádat např. Pošta

Mimochodem bylo zajímavé že ten lesní správce z Hanušovic věděl přesný počet objektů na pozemcích spravovaných LČR, myslím, že to bylo 104? a říkal, že se jedná o oblast mezi Králiky až po Šerák nebo tam někde


Vladek Vácha (kecal roku) (20.7.2006 9:41)

V tomto případě:

1 - majitel je pozemkový fond ČR,na LČR jsou převedena uživatelská práva,o objekty žádat můžou jako státní organizace,která je preferována při předávání
2- LČR je státní podnik,pokud si žádost oni podají,není šance jim "doslova" oponovat,defeakto to je už jistota ,že objekty získají,pokud se nezmění koncepce.
3- obce 10 let se netýká státu,obcí atd..ale jen fyzických a právnických osob z řad veřejnosti


Martin Skoumal (20.7.2006 8:57)

Kolegové, prosím vás o názor k následující věci. Objekt který rekonstruji je na pozemcích, které patří ČR a správu vykonávají LČR-to sem se dověděl z nahlédnutí do katastru na internetu. Abych předešel nějakým nedorozuměním s lesníky napsal jsem na Lesní správu Hanušovice, odpověď žádná, tak tam volám a bylo mi sděleno: "abych se do ničeho nepouštěl, že jednají (nevím jestli Les.spr.Han., nebo LČR) s MO, aby jim ty "bunkry" převedli, že jsou majitelé pozemku (asi se někde dověděli o té směrnici min.obrany o převodu objektů), že je budou pronajímat zájemcům ale jen někde". Podle mě se jedná o totální dezinformaci: 1)nejsou majitelé pozemku 2)nejsou ani org.složkou státu, takže podle směrnice, jsou na stejné urovni jako např.KVH 3)podmínkou převodu je, že objekty nebudo po 10let komerčně využívány Chtěl bych vás poprosit o vyjádření ke 3 bodům,jestli se pletu nebo jsem to uvedl správně


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)