[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.134.104.173 () [ Přihlásit ]

Řopoky na Bučině - prosba

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Řopoky na Bučině - prosba

Jan Lakosil (17.8.2006 15:45)

Na Borovce jsou tři palebné objekty typu KŽ-1 a dva objekty typu KŽ-4. Jeden POK stojí přímo vedle silnice a vypadá jako kopeček zarostlý trávou. V lesíku u školy stojí POK, při mé návštěvě před dvěma roky byl celý, jen měl zasypaný vstup.


Milan C. (17.8.2006 0:48)

Tak bohuzel kvuli spatnemu pocasi jsem objevil jen jeden palebny objekt v obci Borova Lada, na Bucinu jsem se tedy nevypravil... Kazdopadne by se v okoli Borove Lady mel nachazet dalsi palebny objekt nedaleko zakladni skoly. Nyni je pry z casti nebo zcela rozboren... Mozna se jeste v zari vypravim do dane lokality. Pokud mate zajem mohu poslat foto. Jelikoz si nejsem prilis jist o jaky typ obejktu se jedna... Milan C.


Jan Lakosil (14.8.2006 10:13)

Kdyby se nezadařilo, další objekty je možno najít kolem Kvildy, nezvykle silné opevnění je i na Knížecích Pláních. Je to tak opuštěná oblast, že se tam dá vždy najít něco nového. Jsem zvědavý, co najdete. Já teď o víkendu pátral v okolí Strážného, nacházel jsem ještě armádou zakryté a pravděpodobně i dosud vybavené objekty.


Milan C. (14.8.2006 9:44)

Dekuji mnohokrat, snad se mi zitra zadari :))


Jan Lakosil (14.8.2006 8:55)

Na Bučině stojí podle mých informací pouze jeden ŘOPOK (na pastvině - fotogenický), dále jsme našli v okolí několik palebných objektů KŽ-1, pozorovatelnu PŽ-1 a palebný objekt KŽ-4. Jeden palebný objekt stojí v lese nad informačním srubem NP Šumava, jedná se dokonce o atyp. kombinovaný s pohotovostním úkrytem pro družstvo tarasnic, další POK stojí na louce poblíž zastávky BUS, zbývající objekty jsme našli v blízkém okolí zmíněného ŘOPOKu.


Milan C. (14.8.2006 0:50)

Kdysi zde byl clanek o povalecnem opevneni na bucine, bohuzel ho uz ale nemuzu najit :( Jeden ropok jsem nasel ale vice ne :( Zitra vyrazim opet na sumavu, tak kdyby jste mel nekdo ten clanek ulozeny, rad bych byl, kdybyste mi ho nekdo poslal. Predem dekuji mnohokrat... Muzete posilat na mail: baxnop@post.cz. Na oplatku muzu poslat foto nalezeneho ropoku... Dekuji.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)