[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 44.211.24.81 () [ Přihlásit ]

Slavonice na ČT 1

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Slavonice na ČT 1

Jiří Kaštil - začátečník (2.2.2009 19:59)

...to je fakt! Ta výdřeva nemusí být nabílená. Na Šumavě, kde je dost objektů s výdřevou, je vidět, že bunkry byly v padesátých, respektive na přelomu 40-50tých let vybaveny, a potom až "někdy" během udržovacích prací dodatečně vybíleny. Taky to mohlo být bíleno v roce 1966? nebo 1970?..nebo kdo ví kdy..co my víme? Za ventilátory je normálně přírodní dřevo, a mám dokonce pocit, že jsem viděl nenabílený čtverec i za panoramatickou mapkou k UL-1.


Jiří Duchoň (2.2.2009 19:25)

Náhodou jsem najel na tudo diskuzi, o které jsem ani nevěděl, tak pokud to bude někoho ještě zajímat, osvětlím zde několik faktů. Za prvé si nejsem vědom, že by měl někdo se mnou problém, co se týče konverzace, jak zde jeden pán uvádí. Vše probíhalo normálně (stejně jako při jiných televizních natáčeních), bohužel jsem však musel požádat kolegu Hořáka, aby za mě zaskočil (stejně tak kluky od H. Vavrušky), protože mě příprava ukázky neumožnila se natáčení věnovat. Bylo to holt v jeden den. A co se výdřevy týče, navedl jsem J. Hořáka aby v poválečném řopíku zdůraznil, že tento objekt, jakožto reaktivace, má po zrekonstruování obnovenou i část výdřevy, což je pouze zde. Nejsem si vědom, že by ještě někdo uvedl řopík do reaktivace a dělal v něm výdřevu. Spíše je to naopak, že rok 38 výdřevu postrádá. A nebílil jsem ji pro to, že to není bezpodmínečně nutné. Toť vše.


Jan Ciglbauer (5.9.2006 19:13)

ACHTUNG! Kdo neviděl, zítra 6.9. je na ČT1 ve 14:05 opakování nedělní Toulavé kamery.


Nič Martin (5.9.2006 19:10)

Pro Honzu: mno, když Vy jste ještě lezli z řopíku a oni natáčeli Váš odchod tak jsme tam s lakoušem již stáli s kulasem, hromadou munice a dobrou dvackou zásobníků připravených k plnění. Nedlouho potom jsme již testovali první zásobník. Ale nebyl zájem, což je ostatně jejich věc, tak jsme si to vystříleli sami pro vlastní videozáznam. :-)) My s lakoušem jsme si to užili. :-) Je to skvělá "adrenalinová zábava" a proto příští rok si to s lakoušem zopakujem.


Luděk Tondr (5.9.2006 18:25)

Jééééjdanááčky lidi, nešťourejte se v tom, nebo se na vás všechny televize světa příště vyprdnou! :-)) Pro normální rodinku, která chce jen někam na výlet, to byla naprosto "špicová" reportáž! Teď budou muset bunkráci ve Slavonicích dělat "přesčas", aby ty návaly stihli. // A ten nápad s vlastním scénářem není špatný! Představte si ten širokoúhlý, barevný, Dollby stereo film s velkolepou výpravou ve kterém by se všichni bunkráci z ČR a okolí mydllili v dobových uniformách o nejrozličnější pevnosti. Prostě celovečerní akční podívaná! (to si nedělám srandu, to by se mi fakt líbilo realizovat)


Martin Urbánek (5.9.2006 17:32)

Brnknul jsem právě do ČT. Autorka projektu Toulavé kamera a její Guru slečna Toušlová (pochází z Vimperka a nejbliží řopík má 1,5 km od chalupy, POK 600m) výslovně pozdravuje "všechny řopíkáře". Potvrdila mi, že v pořadu záměrně nebyly záběry z bitvy. Cílem pořadu je, "aby turista našel na místě to, co viděl v TV".
Vzkazuje, že se máte ozývat s náměty. "Prsty" v komentáři má brněnský redaktor. Dodávám mou doměnku, zřejmě znal pana J.H., proto ten monolog.


Martin Urbánek (5.9.2006 17:14)

To J.L.:
Některé objekty s bíle nenatřenou výdřevou snad existovat mohly. Vzpoměn si, jak jsem uváděl rozdělení pevnůstek při zvláštních pracech (řopíky kategorie A,B,C). Myslím, že na "C" se nedělalo nic, ale pravděpodobně tam nebyly ani lafety (?). Slíbil jsi mi otázky, kterými mám vyzpovídat dva kolegy, právě na tohle téma :-)
To muzea: Dovolím si dát "tajný" tip :-)
Šéfredaktor zpravodajství z České televize Zdeněk Šámal je velmi velký fanda vojenské historie, zkuste mu napsat na emil a nabídnout reportáž. Vše je o kvalitě a atraktivitě scénaře, který dodáte. TV si jej samozřejmě přizpůsobí.


Honza Vavruška (5.9.2006 17:13)

A také si myslím, že televize by asi nečekala až přijdete s kulometem a začne bitva, když chtěli natáčet v jejích exteriérech! :-) Krom toho by se s kamerou, která je pomalu větší (a těžší :-)) ) než kulomet, v tom řopíku asi dost pletli...


Honza Vavruška (5.9.2006 17:08)

Pro Matina: no je docela škoda, že po zmáčknutí spouště nevyšel žádný výstřel, člověk si nepřipadal moc dobře :-)) Ale my jsme se pana kameramana ptali, jestli tam pak nějak dodělaj alespoň zvuky střelby...jak to dopadlo jsme viděli.
K tomu TK: von by se ti taky moc dobře nedržel, když by ti pořád řikali jak máš stát doře do záběru a ještě přitom točit s klikou na lafětě... :-D


Jan Lakosil (5.9.2006 13:27)

Mně udělal největší radost konec reportáže, kde byla zobrazena internetová adresa těchto stránek :-) Přijde mi také zavádějící, že o bunkrech ve Slavonicích mluvil Jirka Hořák, který tam byl dle jeho slov jen na dovolené a odborná veřejnost ho zná spíše ve spojení s tvrzí Bouda. S tou výdřevou jsem to také nepochopil. Jirka Duchoň je vyučený truhlář, proto všude dělá výdřevy, i v objektech, kde by být nemusela. Nejsem si ale jistý, zda existoval nějaký objekt, který měl osazenou lafetu UL-1 a vápnem nenatřenou vnitřní výdřevu.


Víta Vítek (5.9.2006 9:10)

Já bych to s tou reporáží neviděl až tak tragicky.Novináři si to stejně udělají podle svého(viz MJ-S3 kanony), ale je to ta nejlepší reklama a laická veřejnost to vezme bez výhrad.Nevěřili by jste kolik lidí ve Znojmě mě oslovilo jestli jsem tu reportáž viděl.Tak že mám za to, že svůj účel splnila a tou je přeci propagace regionů.'-)


Martin Černý (5.9.2006 6:59)

Ve Slavonicích skutečně mají rozsocháč ze dřeva, osobně jsem si ho nafotil. Kdo nevěří ať tam běží.. :-)


Martin Urbánek (4.9.2006 20:38)

Podařilo se mi to zaznamenat, v nesrovnatelně lepší kvalitě, přes TV kartu do PC. Velikost 200MB.


Martin Rajnyš (4.9.2006 20:26)

Já si ještě nejsem vědom toho že by ve Slavonicích byly makety překážek, jen tak na oko, třeba ocásek ze dřeva nebo rosocháč. Maketa je nefunkční napodobenina.Je tam velmi pěkná kopie ze skutečného železa a dost funkční na to aby někoho zastavila.No je to jen slovíčkaření.


Tomáš KOUBELE (4.9.2006 19:32)

Od ježků na Atlantickém valu to maj nějaký zmatený... např. že ve Slavonicích kromě bunkrů z roku 38 najdeme i pár zrekonstruovaných. A o čem se ten komentátor celou dobu bavil...a to povídání o výdřevě? Několikrát sem si to pouštěl na netu a to se asi chlapec trochu seknul (-; nebo reklama, aby nahnali lidi nebo to blbě sestříhali?! Ale jinak docela dobrý a aspoň do tý televize něco daj!


Nič Martin (4.9.2006 19:21)

Tak jsem se na tu reportáž podíval na videu ještě jednou. Paní Toušlová na začátku hovoří o ukázce dobívání. Ale až na pár záběrů četníků koulejících "ježka" a četníků za LK vz.26 tam z vlastní ukázky není zhola nic.
Takové drobné fopá je povel k palbě, ale když Honza zmáčknul spoušť tak nevyšla ani rána. Je to proto, že zbraně se v tu chvíli teprve vydávaly a testovaly (což je několikrát i slyšet). Proč TV nepočkala pár minut na zbraň s municí (kterou jsme tam s lakoušem přinesli) mi není jasné.
Honzo. Toho TK vz.37 se nemusíš bát. :-) Toho se můžeš klidně držet pořádně. Ve třech prstech ho neudržíš. :-))
Tvůj dotaz bych martine trošku poupravil. "Slyšel jsem dobře z úst pana Hořáka, že po válce se v řopících obnovovala vnitřní výdřeva?" Odpověď: Ano slyšel. Pak je opravdu možné že ve slavonicích mají takovouto výdřevu jako jediní. :-) Jinak ale pan Hořák mluvil fakt dobře to se musí nechat.
Souhlasím s tím, že zaplatpánbůh aspoň za tohle. Nikdo po nich nechtěl hodinový dokument. Srovnám-li to ale s dřívější reportáží z osazování kanonů na MJ-S 3 "Zahrada" tak reportáž z ukázky ve slavonicích u mě naprosto propadla.


Pepa Drobný (4.9.2006 19:07)

Také se přidávám k hlasům utlumujícím zbytečnou kritiku. Sám jednám s TV o reportáži z naší otvíračky, rovněž to tlačím přes známosti, a budeme šťastní, když přijedou a s takovouto reportáž bych považovalů za úspěch.
Nikdo s Vámi nebude točit hodinový dokument o tom jak máte rádi svého miláčka.


Pavel Jonáš. (4.9.2006 19:01)

Zdravím. Viděl jsem to a i když nic moc, trvalo to snad 3,5 minuty, tak bych řekl zaplaťpánbůh za tohle. V televizi je o tom tak málo, že i tohle potěší. Nebo ne? Mějte se.


Martin Urbánek (4.9.2006 17:37)

Na věc je potřeba podívat se globálně :-) Já jsem tu reportáž objednal přes rodinnou protekci, Iveta Toušlová z Čt je moje sestřenice.
Šéf brněnského štábu Toulavé kamery konzultoval obsah reportáže s Douchou nejdříve po telefonu a po jeho verbálním projevu (Douchově) se cituji - "zalekl s kým to jednal". Proto snad hledali jiného "komentátora". Můj názor je, že Hořák mluvil dobře, odbornou stránku projevu nehodnotím. Tipuji, že se zná s někým ze štábu TV, který přijel. ČT zvažovala před realizací, zda-li pořad zařadí do večerníku (cca 1 minutu) nebo do Toulavé kamery (více minut). Navíc, které muzeum má reklamu v knize Toulavá kamera zcela ZADARMO??? Mám pocit, že možná Milostovice, ale opravdu si nejsem jistý :-)))
Dívejme se na pořad očima běžného turisty ... Toulavá kamera není specializovaný pořad.
Také mi tam chybělo více záběrů z bitvy!
Slyšel jsem dobře z úst pana Hořáka, že "ve Slavonicích je jediný řopík s takovouto výdřevou" v republice?


Jiří Vaněček (4.9.2006 16:53)

A teď mi někdo řekněte, proč tam místo Douchy vystupoval Hořák a jak se k tomu vlastně dostal?


Honza Vavruška (4.9.2006 16:43)

Já, jako jeden z aktérů v reportáži si spíše musím oddychnout, že to dopadlo ještě takhle. Přeci jenom mám s novináři spíše negativní zkušenosti... :-/ Takže říkám raději kratší a povedenější!! :-)


Radek Cincibus (4.9.2006 13:40)

Nápodobně ,žádná sláva.


Nič Martin (4.9.2006 11:45)

Já myslím, že kdo to neviděl tak moc neprošvihl. Vzhledem k tomu jak dlouho tam ČT natáčela tak jsem očekával lepší a zajímavější reportáž. Výsledek mě popravdě docela zklamal.


Pepa Drobný (4.9.2006 9:11)

Kdo to prošvihl, tak zde se na to může kouknout. Posuňte se na čas 9:40.

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/03.09.2006/1126666764-toulava-kamera/24456.html


Pavel Jonáš. (2.9.2006 12:27)

Zdravím. ČT 1 neděle 3.9.2006 - 10.00, pořad Toulavá kamera. Dobývání řopíků ve Slavonicích. Přeji hezkou zábavu.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)