[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.116.40.177 () [ Přihlásit ]

Měření šikmosti a lomení u řopíků

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Měření šikmosti a lomení u řopíků

Josef Frančík (1.11.2006 0:08)

Šikmost objektů LO se udávala jednak v % a jednak v cm. A to tak že se oba údaje odvozovaly od šikmého stropu. Tedy nikoliv podle osy střílen nebo dle hotové podlahy.Firmy si samostatně na konstrukci Lo nebo při jeho stavbě bez schválení VSD který si zase musel dát veškeré změny dát schválit VŽV, tedy firma nesměla sama nic.
Něco jiného jsou omyly při stavbě na které přišlo až po dostavění řopíku. Například při kolaudaci nebo při montáži příslušenství. Takévé omyly byly.
Vlastní založení šikmého objektu s doprovodným výkresem je v připravené práci o Plzeňské čáře. Vydržte do vánoc.


David Papst (7.10.2006 21:11)

Co je na lomených objektech nejzajímavější je veliká rozdílnost provedení stropů/nebo stropnic,jak to kdo chcete/.Jenom lomených 120 vpravo už mám snad deset typů tvarování stropu.Někde šlo lomení plynule,někde se strop ještě nadvakrát lámal a ani lomení samotného stropu nezačínalo všude ve stejném místě.Dalších několik typů má potom tvar ucha objektu.A to nemluvím o umístnění výduchu zplodin střelby a způsobu jeho zakrytí.Je jasné,že samotný tvar byl především dán samotným rozdílem výšek os střílen,ale zajímalo by mě,zda-li byl vůbec vydán nějaký projektový předpis a nebo si to firmy udělali podle sebe,aby se vešly do minimálních a maximálních daných rozměrů,přičemž hrubý tvar byl dán.


Libor Martinů (1.10.2006 22:47)

Prakticky by ale měly existovat dva údaje-zešikmení/lomení objektu a rozdíl os střílen. Obvykle v tomto typu objektů má střílna na horní straně ještě větší výšku od podlahy než na nižší straně. A jen taková perlička-objevil jsem i objekt,kde byla rozdílná výška obou místností, tzn. že byl jiný sklon podlahy než stropu. Zajímavé jsou také některé objekty tuším u Starého Města,které jsou rovné,ale mají mezi místnostmi schod třeba 20cm.


Zdeněk Hanáček (28.9.2006 10:14)

Díky za odpověď.

A může to dělat i člověk sám? :-)


Jaroslav Beneš (28.9.2006 8:18)

my zpátečníci používáme pro měření šikmosti provázek, vodováhu a metr.

in je ale již delší dobu místo provázku používat laserové ukazovátko :-)

natáhneš provázek v řopíku od zdi ke zdi podél čelní stěny, srovnáš ho vodováhou a pak změříš výšku ke stropu na koncích provázku a rozdíl je šikmost.

u lomeného změříš schody

mření šikmosti dělá lesba spolu se šikpartou :-)


Zdeněk Hanáček (26.9.2006 23:01)

Zdravím Vás, chtěl bych se zeptat povolanějších a zkušenějších jak se má správně měřit šikmost podlahy v řopíku?, potažmo lomení, i když tam je to asi dáno výškou a počtem schodů.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)