[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.15.147.53 () [ Přihlásit ]

Zákon 310/2006

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Zákon 310/2006

Nič Martin (9.10.2006 15:10)

Jo lafetace je tam zmíněna ve skupině 4 což je těžká technika, ale nikoliv opevnění. Pokud si to dobře pamatuji tak tam se jedná o lafetaci zbraní na vozidlech či nosičích.


Vladek Vácha (kecal roku) (9.10.2006 14:58)

Na mO nic hlásit nemusí,jen v případě skupiny 4 a 6 (obrněná technika a letecká technika)jinak přímo v příloze je jmnována "lafetace".


Nič Martin (9.10.2006 14:26)

Takže před chvilkou jsem učinil již 4 pokus se něčeho konkrétního dopídit ohledně problému pevnostní materiál X 310/2006 Sb.
Závěr je ten že policii byl pouze předán nový zákon s vyhláškou s starejte se. Oni se řídí tím co je v podstatě na netu, takže kam by jste tu položku nacpali Vy tak tam by jí s největší pravděpodobností nacpali i policisté (myslím že by bylo i snadné je přesvědčit že to vlastně do žádné skupiny nespadá :-)))) ) nehledě na to že oni dobře znají problematiku civilních a vojenských zbraní, ale dle slov policistky "Já ani pořádně nevím co bych si pod termínem lafeta měla představit.". Takže rada od PČR je se obrátit přímo na někoho na MO, neb oni jim stejně registrace musí hlásit. Takže teď již jen hučet do Martina Urbánka. Já jsem v tuto chvíli skončil.
A co se týká znehodnocených zbraní, tak tuto problematiku řeší zákon č.119/2002 Sb. + ještě další a nespadá tutíž pod 310/2006 Sb.


tonda gavluv (5.10.2006 15:45)

co se týče nějakých těch nových zákonů....U nás v práci,máme taková okřídlená hesla...1."Nedávej průchod emocím"....a 2."Nejhorší smrt je z vyděšení"


Martin Skoumal (5.10.2006 13:24)

Pánové, teď trochu z jiného soudku. Před delší dobou proběhla diskuze na téma zákony související s převodem opevnění ale nemůžu to nalezt, byl tam jmenován 1 zákon podle kterého má majitel objektu povinnost se o objekt starat atd. může mi někdo příslušný zákon připomenout.......klidně i ty podle kterých by se měly ojekty převádět, myslím, že je to 219 a 173 ale nevím jak je to přesně


Nič Martin (3.10.2006 17:53)

Já jdu na PČR zítra se seznamem tak uvidím co mi řeknou.
Když už jsme u toho zpřísňování tak dle mého názoru je to vcelku kontraproduktivní neb to postihuje jen ty slušné, kdežto gauner si tu zbraň opatří ať jsou jakkoliv přísné podmínky. A chtěl bych vidět toho vola co si legálně udělá zbroják a pak s legálně drženou zbraní jde do banky pro nevratnou půjčku nebo někoho složí.
"Dej blbci funkci a stane se politikem."


Martin Urbánek (3.10.2006 16:57)

Za pár dnů jdu vyzvednout na PČR nový zbroják, tak se tam konkrétně zeptám na periskopy a lafetaci. Myslím, že se rozčilujeme zbytečně, bude hůře (psychotesty, omezení počtu zbraní, podmínky zajištění zbraní kategorie "B". Když se ohlédneme zpět, tak podmínky držení bezpečnostního materiálu se od roku 1998 pravidelně zpřísňují. Nicméně být držitelem znehodnocené zbraně, tak bych se již teď obával kontroly na akcích. neboť kdo chce "držet" bezpečnostní materiál, tak musí být 3 roky bezúhonný.
Mimochodem z VVP Dědice zmizel také T-34. Z důvodu kontroly smlouvy OBSE. Byl to vrak z padesátých let :-(


Jan Lakosil (3.10.2006 13:58)

haha,už vidím Policii ČR, jak prochází řopíky na JM a hledá POKy na Šumavě a registruje osazené lafety UL-1 :-))


Martin Černý (3.10.2006 13:39)

Celé se mi to zdá "volajaké čudné". Představte si tu absurditu. Někde u bunkru najdu univerzální záchyt pro Lk 26 a hned s ním poběžím si ho nechat registrovat:-)) Mimochodem..... Kam registrovat?? A kde je prosím k nahlédnutí rozdělení materiálu do skupin určených pro registraci??


Vladek Vácha (kecal roku) (3.10.2006 12:32)

Asi tak!:o) prostě pokud chcete dělat muzeum tak si to řádně rozmyslete.Již nejde dělat řopík jen tak halabala pro zábavu anebo sbírat vojenské věci.Musí se přeřadit na poloprofesionální přístup


Nič Martin (3.10.2006 12:28)

Ne mělo ale týká se to i kopií. Ten zákon totiž ve spoustě formulací vůbec neužívá slovo vojenskýale naprosto obecně jakýkoliv materiál zařaditelný do danné skupiny. Takže kopie nekopie spadáto na vše ať je to vojenské či civilní.


Vladek Vácha (kecal roku) (3.10.2006 11:50)

Mělo by se týkat i kopií pokud jsou plně funkční.Je to stejné asi jako kdybys vyrobils plně funkční kulomet jen jiný zákon,princip stejný.Jedná se o nedovolené výrobní provedení.


Martin Černý (3.10.2006 10:58)

Nevím, proč se rozčilujete náčelníci:-)) Státní úředníci zcela jistě pochopí, že vše, co máme v objektech, není v podstatě vojenský materiál, ale zdařilé a do posledních detailů propracované funkční kopie, což jsou sice kopie, ale né vojenský materiál. Takže se jako vojenský materiál ani nemohou registrovat, ne?


Nič Martin (2.10.2006 21:04)

Bingo. Teď jsi martine trefil hřebíček na hlavičku. Ano. Do té kategorie v současné formulaci totiž spadá opravdu kdejaký dalekohled a to třeba i prachsprosté divadelní kukátko kteréžto v principu používáš také ke sledování cíle, ale třeba i petřínská hvězdárna by se měla zaregistrovat neb se tam za špatného počasí dalekohledy v hlavní a západní kopuli pozoruje pozemský objekt tedy cíl. Absurdita co? Ale bohužel realita. A jsem zvědavý kolik obyčejných lidí si nějaké to domácí kukátko zaregistruje a jak se to bude kontrolovat. Bohužel mám ten pocit že budou kontrolovat jen nás, poctivé blbce, kteří se zaregistrují a na ostatní zkrátka nemůžou de fakto přijít, když o nich ani nevědí.
Ten periskop bych spíše zařadil do kategorie 3a.
Apropos skupina 10 d6) adaptivní optika. Adaptivní a adaptabilní optika je v současnosti vcelku běžnou součástí velkých astronomických dalekohledů.
Někde jsem tam viděl i formulaci o zbraních a příslušenství k nim, ale teď to nějak nemůžu najít.


Martin Urbánek (2.10.2006 19:50)

Martine, jaký materiál z řopíky si myslíš, že spadá do výčtu bezpečnpstního materiálu? Například ve skupině 3b lze řadit i periskop, ale také jakýkoliv dalekohled.


Nič Martin (2.10.2006 19:28)

Demokracie je dobrá věc jen se musí umět s ní zacházet a ne ji drze a arogantně zneužívat což nám ti vrchní intelektuální invalidé zdařile předvádějí. Fuj fuj hanba staré sociálně zadluhovací vládě.
Možná jsem již přehnaně pesimistický, ale obávám se směřování k polskému dosti restriktivnímu zákonu. Pak by jsme mohli klidně ty klotové rukávy odložit.
Jinak jsem se dnes stavoval na policii a ptal se jich na tento problém. V současnosti jsou třeba zavaleni žadateli s techničáky na auta. Sami s tímto zákonem mají spíše obtíže a zbytečnou byrokracii než že by z toho byl nějaký užitek. Ještě štěstí, že si již dávno vedu evidenci svého materiálu. Takže mám ušetřeno něco práce. Zatím ale řeším co s klubovým materiálem. Takže pokud budeme chtít provozovat muzea tak se bohužel budem muset stát i úředníky. Natahuji rukávy a jdu to bušit do kompu. :-( Grrrrr.


Pavel Jonáš. (2.10.2006 18:05)

Zdravím. Tak jsem se tak začetl do toho zákona a vylézá mi z toho jediné. Máme dvě možnosti. Bud provozovat muzeum nebo natáhnout klotové rukávu a úředničit. Koukal jsem jak vejr, co to obnáší za papírování, když člověk legálně koupil kus vojenského železa. Jedině že by si člověk do řopíku pořídil mladou sekretářku a ta by mu to dělala. Jsem docela zvědav, jak to bude pokračovat a kam až dojdem. Nerad bych se dočkal nepříjemného překvapení. Jsem totiž vlastníkem uniformy vz.60 a bot vojenskýchvz.jsem zapomněl. Aby mě bdělý orgán nechtěl sankcionovati.


Ján Labák (2.10.2006 15:58)

Pánové tak to mě teda položilo! Ještě 7.9. 2006 jsem na tom tanku odpočíval. Když jsem pochodoval do Milostovic! Vůbec nechápu proč? Čeho se ti smradi v té vládě bojí? Že je někdo svrhne shnilým "téčkem" nebo "otečkem" bez motoru a kol? Demokracie jak cyp! Jo dobře se mají jen ti na hoře!


Nič Martin (2.10.2006 8:25)

Pořádek v tom nepořádku který tu panuje. Tak to je dobrý fór. To si mě rozesmál.
No jo. Máš pravdu. Co kdy někdo přijel s vyřazeným tankem před vládu a tam začal hejbat s laufem kanonu a kulometu a zevnitř tanku křičel tatatatata bum tatatatata. Někdo třeba i rychleji. :-)
Navíc jak jinak snadno získávat cenné exponáty pro státní muzea že ano.


Pavel Jonáš. (1.10.2006 20:29)

Zdravím. Podíval jsem se na kartu OP-S 10 a uznávám, je to smutné. Jestli to podobně bude vypadat třeba v Rokycanech, u Tarantíků u Plzně, tak fuj. Ale uznejte, že pořádek musí být. Co kdyby někdo zneužil třeba vyřazený T-34, že? Nebo provozuschopnou Pragu V3S. Sice nevím jak, ale těch možností by bylo. Třeba by ho po někom hodil:-) Zkrátka i chromý šimlík dokáže pěkně zařehtat. Doufám, že zvítězí rozum.


Nič Martin (1.10.2006 19:59)

Právě ta vymahatelnost práva v této banánové republice je to co mě více než jen děsí. Na drobném občanovi se hojí kdejaký agilní ouřada, ale když jste dostatečný gauner tak si na vás netroufne ani státní správa. A ty možnosti jaké v tomto zákonném paskvilu byrokracie dostala dle mého názoru hraničí s arogancí a svévolí státní správy. :-( Ostatně mrkněte na opevneni.cz na kartu OP-S 10. Naposledy přidaných 5 fotek hovoří zcela jasně za své.
Pavle a Martine chtěl bych sdílet Váš optimizmus. Snažím se o to již od středy ale zatím jsem se nedopracoval ani na vzdálený dohled optimuzmu.


Pavel Jonáš. (29.9.2006 20:08)

Zdravím. Přátelé, hlavně klid. Uvědomme si, jak je to s vymahatelností zákona v tomto státě, viz. např. silniční zákon, že? Nic není tak horké, jak to vypadá...Mějte se.


Martin Urbánek (29.9.2006 19:55)

Možná některé provozovatele muzeí LO bude zajímat tato stránka:
www.mvcr.cz/rs_atlantic/project/article.php?id=10855


Martin Urbánek (29.9.2006 19:50)

Navrhuji zanechat politiky :-) Jednak je hnusná a bez důkazů není soudce.
Nový zákon jistě nebude tak horký, stačí si přečíst paragraf 1, ods. f. Policie (podle mého názoru) chce omezit zejména "zprovozňování" znehodnocených zbraní.
Armáda má dalekohledy také vedené jako výzbrojní materiál.
Osobně si půjdu zítra opět zastřílet, než "zestárnu" a neudělám psychotesty :-) Miloši, můžeš mi, prosím, poslat tu prováděcí vyhlášku???
Všiml si někdo, že z netu postupně mizí některé stránky, kde byla reklama na prodej zbraní nebo inzeráty o zbraních?


Nič Martin (29.9.2006 17:23)

Unie dokáže vymyslet taky kdejakou ptákovinu, ale v tomhle případě si spíš myslím, že je to výplod chorých mozků těch našich papalášskejch blbů. Že je pod tím podepsaný s.Paroubek a s.Zaorálek mě nepřekvapuje, ale že to podepsal prezident mě překvapuje.
To víš Vladku. Dali nám pořádnou ťafku převodem a teď nás definitivně dorazí.
Policisty docela lituji. Je jich o nějakých cca 1800 méně než by mělo být, už takhle mají práce nad hlavu a naši intelektuální invalidé z vlády jim ještě přidělávají práci naprostými debilitami.


Martin Rajnyš (29.9.2006 16:34)

To nejlepší nakonec,nikdo z nás už nestihne registraci,je jen do konce září,ale sami policajti z toho zákona mají hlavu jak pátrací balon.Ta unie je zatím jen k zlosti a ne k užitku.


Vladek Vácha (kecal roku) (29.9.2006 15:09)

No to je debilovina,to už člověk nemlůže ani nic sbírat.Ještě mě na policii pošlou do prdele s povolením a můžu se jít tak klouzat a sbírat houby.No musím to prodiskutovat ještě s nějakým právníkem,jina je to zákon likvidační.


Nič Martin (29.9.2006 14:19)

S nadsázkou řečeno tak z řopíku do toho nespadá snad jen desatero pověšené na stěně. Oni do toho spadají i takové drobnosti jako mauserácké nábojové pásky, periskopy, bedna s příslušenstvím k UL-1, polní kukátko (triedr) a vezmu-li to až ad absurdum tak i muniční bedničky neb je lze též chápat jako příslušenství munice. A u TO by do toho mohl spadnout i agregát, když uznají že je upraven pro pevnostní účely.
Zkrátka ti sociální darmožrouti a darmošlapové a další soudruzi z té jejich sqadry azury z té akademie, co se vzhledem k činnosti některých z nich tak příznačně jmenuje, opět ukázali že jsou intelektuální invalidé neschopní jakékoliv smysluplné práce. A takovouhle p.. ehm darebáky si bohužel platím ze svých daní.
Vůbec se nedivím klukům s technikou že řvou. Já řvu taky.
A mám co dělat abych se udržel a nezačal psát slova z mé pasivní slovní zásoby, které běžně nepoužívám. :-)


Miloš Doležal (29.9.2006 12:32)

Buzerace to je veliká, u TO do tono spadne i optika, bych řekl. No kamarádi co mají kolovou techniku děsně řvou.


Martin Rajnyš (28.9.2006 23:51)

Podle nového zákona 310, podléhají registraci nábojové pásy kulometů( vz.37)zařízení pro upnutí kulometů(lafety),nabíjecí zařízení,(to jsou i plničky pásů i schránek kulometů vz.26,24,37.Opět jeden ze zákonů který musel dát politikům HODNĚ zabrat na závitech mozkových.


Miloš Doležal (27.9.2006 23:15)

Dotaz na všechny, podléhá nějaký materiál z vybavení Lo a To registraci podle zákona 310/2006 Zákon o nakládání s bezpečnostním materiálem? např nábojové schránky, zaněřování a zařízení pro pozorování cíle? Zákon a vyhláška je na netu, případně zašlu.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)