[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.85.215.164 () [ Přihlásit ]

Bílo místo fotek

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Bílo místo fotek

Vladimír Sýkora (23.10.2006 23:15)

Tak ještě cca 2000 :-(
Zálohuji a zálohuji.
Pokud je tu někdo, kdo bílá místa opravit už nemůže a nechce se patlat s mazáním, nechť dá vědět.
Nicméně do Vánoc času dost :-)


Libor Martinů (23.10.2006 18:13)

Tak už jsem dost fotek vložil, není to tak hrozné-stovka fotek sem, stovka fotek tam. To ale není podstatné. Při prohlížení databáze jsem narazil na dost "zajímavých" fotek, některé dokonce duplicitních. Doporučoval bych, když máme takové dobré "udělátko", projít si svoje fotky a provést inventuru (sebe z toho nevyjímám). Nemusí tady být přeci žádná umělecká díla, ale vypovídající hodnota by měla mít nějakou úroveň.


Vladimír Sýkora (13.10.2006 12:18)

Ondro, dík, pokud by si měl pocit, že se na Blšance opakuji nějakou fotkou po Tobě, dej vědět.
Jinak Libor si dá, ale jak jsem koukal i Pavel Jonáš se zapotí, dále Roman Kubeček a další.
Pánové, zálohuji a zálohuji.


Ondřej Vonka (13.10.2006 11:25)

Tak se musím pochlubit, že všechny mé fotky jsou v pořádku! :-) Bohužel jsem musel 5 odstranit, jelikož jsem je již neměl, ale i tak svojí práci hodnotím kladně. :-) Tak přeju hodně úspěchů ostatním, jak jsem koukal Libor bude mít té práce asi fakt dost.


Libor Martinů (11.10.2006 17:21)

Taky už na tom začínám pracovat,ale když má člověk od léta někde 2000 nezaarchivovaných fotek,tak potom oprava databáze moc neletí. A to u toho trávím celé večery. Nekupujte si moc velké karty do foťáků,je to mor......


Vladimír Sýkora (11.10.2006 15:50)

Zatím všem "restaurátorům" děkuji. Od moji výzvy bylo opraveno cca 2000 fotek. Ještě zbývají 3000 :-(


Ondřej Vonka (11.10.2006 13:30)

Já mám ztrátu asi 150 fotek a i když je to docela práce, tak kdo si to poctivě archivuje, tak zase takový problém nemá. Už mám zhruba půlku opravenou. :-)


Mikin:-) (10.10.2006 23:49)

Já bychdoporučoval program Picasa2. pOužívám ho na hromadnou úpravu fotek z Archivu atd.
Např. tady http://picasso.webovastranka.cz/file/49/75/picasa2.exe/?file_link=get


Pavel Jonáš. (10.10.2006 20:30)

Zdravím. Teda přátelé, řeknu vám, tohle je pomsta za Sudety. Z náhrady bílých fotek mám bílo v hlavě. Ale když do toho půjdeme s elánem a šturmem, tak se dílo podaří. Ale stejně, banáni budiž navěky prokleti:-)
Nakonec informace pro kolegu Válu a ostatní zmenšovače fotek. Používám program ACDSee 5.0. Zmenšuje to hromadně a dost to urychluje práci. Tak hodně štěstí


Jan Vála (10.10.2006 17:14)

Škoda to asi je, ale změna by mi asi trvala chvíli déle. Moje fotky z foťáku mají kolem 1,4MB a databáze mi je nechce moc brát. Ve Photoshopu trochu snižuju jejich obsah a to mi zabírá docela dost času. Ty původní předělané (zmenšené) fotografie mi zřejmě padly při havárce počítače.

Já potom využiju hromadné odesílání fotek na server.


Vladimír Sýkora (10.10.2006 16:25)

Nebyla škoda ty bílá místa "promazávat"? Proto Tomáš dělal to "udělátko", aby fotky přišly na původní místo i z pohledu historie :-)) K délce komentáře bohužel nevím, ale snad není nutné k fotce psát nějaké dlouhé tlamocviky. Nebo se lze rozepsat v komentáři k objektu, věcně.


Jan Vála (10.10.2006 15:21)

Musím přiznat že omezení výběru fotografií jsem si nikdy nevšiml, nikdy jsem ho nepoužíval. Opravdu to funguje, teď už jsem perfektně nalezl kde mám bílo. A problém je asi opravdu v mém archivu, mám v tom pěkný hokej :-) .
Bílá místa už jsem prozatím promazal, postupně tam nahraju fotky zpět (až si v tom doma udělám pořádek) a některé fotky nahradím kvalitnějšími.
Ještě mám dotaz. Je nějak omezený počet znaků v komentáři k fotografii ??? Třeba na 100 ....


Nič Martin (10.10.2006 7:28)

Přesně jak píše Vláďa. Taky jsem si již nepamatoval kam jsem co vkládal a stačilo jen v přehledu vyplnit kolonku autor a věděl jsem vše co potřebuji. Lituji ale kolegů co vkládají fotky bez popisků. Já si k té fotce připisuji vždy aspoň drobný popisek typu pohled z prava, pohled z týlu atd. takže ji snadno identifikuji, což se teď hodí. :-)


Vladimír Sýkora (10.10.2006 1:39)

Myslím, že opravu bílých míst je možné udělat i jednoduše i bez uživatelského účtu.
Ono totiž tady na Řopíkách není "Přehled posledních vložených fotografií", ale "Přehled vložených fotografií". A pokud se použije "Omezení výběru kritérií:" na autora, lze velice jednoduše zjistit, kde mám bílo. Úplně stejně to jde na komentáře či souřadnice. Tak třeba autor Jan Vála vložil 330 fotek a po pár kliknutích lze odhadnou, že cca u 220 fotek je bílo. Člověka vůbec nemusí traumatizovat, co kde je v jakém stavebním úseku. A jak se zdá z povzdechu v předposlední větě, problém ani tak není v hledání bílých míst zde na webu, ale hledání ve vlastním archívu. Vím co mluvím :-)) Já měl bílo u cca 900 fotek, půlku mám už za sebou. A co náš pan dvorní fotograf Libor M., ten má taky před sebou k opravě docela slušnou porci.
Nicméně se budu snažit usnadnit autorům doplňování, jak jen to půjde.


Jan Vála (10.10.2006 0:32)

Myslím že jednodužší by byl obyčejný uživatelský účet, ve kterém by autor viděl všechny svoje souřadnice, poznámky, fotky, příspěvky ..... Podobně jako je tady na Řopíkách přehled posledních vložených fotografií, pouze by se zobrazovaly fotografie aktuálně přihlášeného uživatele. Tam by si pak autor bílých fotek bez problémů vybral a nahradil je. Takhle musí hledat kde je bílo a mazat to (nebo uploadovat nový fotky). A to je docela otravný, zvlášť když má autor fotografie vložené do spousty stavebních úseků.
Sám dělám v PHPčku stránky a registrovaní uživatelé si uživatelský účet nemůžou vynachválit. A naprogramovat to je brnkačka, zvlášť pro někoho kdo dal dohromady takovýhle portál :-) .
Mě samotného taky čeká předělání asi 150 fotek a než to všechno dohledám :-)
Nebojte, do vánoc to stihnu :-)


Vladimír Sýkora (9.10.2006 17:46)

Ano, pochybnosti jsou na místě. Na seznamu se pracuje, do Vánoc daleko :-))


Pepa Drobný (9.10.2006 17:13)

Pochybuji, že všichni dodavatelé fotografií sledují fórum. A když ano, tak nevím, zda mají přehled o tom, kde všude mají bílé fotografie.

Podle mého názoru než výzva na fóru by bylo účinnější z databáze vyexportovat seznam autorů "bílých fotografií" a ty obeslat mailem. A v příloze mailu jim dodat rovněž z databáze vyexportovaný seznam objektů s jejich bílými fotografiemi.


Vladimír Sýkora (9.10.2006 9:26)

Libore, je to nepravděpodobné, ale nevlučuji to. Já už začal doplňovat, je to úmorné :-))


Libor Martinů (9.10.2006 6:00)

Nezmizely nějaké fotky, aniž by po nich zůstalo bílé okno? Možná jsem něco nakonec nevložil, ale mám uložené upravené fotky pro databázi a tady po nich není ani stopa.


Vladimír Sýkora (8.10.2006 1:00)

Vážení přispěvovatelé fotografií.
Obracím se na vás s prosbou, zda dokážete, pokud je místo vašich fotek bílo, tyto nahradit.
Již je tomu více než rok, kdy nám zle zatápěli "banáni" a kdy řada z nás byla postižena ztrátou fotografií. Bohužel archivy a různé Tomášovy zálohy nevydaly (a již nevydají) žádnou náhradu.
Jak jste si jistě všimli, před nějakým časem Tomáš naprogramoval "udělátko", které dovolí náhradní fotky dodat bez ztráty datumu vložení.
Zvládneme to do Vánoc? Letošních? :-)


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)