[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.144.113.30 () [ Přihlásit ]

Prodám lafety UL-1

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Prodám lafety UL-1

Lukáš Zitterbart (11.3.2013 12:47)

taky jsem na to koukal co se Aukra týká, ale bohužel je tato cena už dost častá a ještě je tu jedna aukce http://aukro.cz/ul1-prislusenstvi-i3079346808.html takhle cena rozhodně zaujme :D


Víta Vítek (10.3.2013 13:47)

Kde jsou ty časy, co jsme komplet UL-ku mohli koupit za 300 kč či vytáhnout z řopíku.
http://aukro.cz/lafeta-ul-1-i3082068540.html
http://aukro.cz/bedna-s-dily-k-lafete-ul-1-i3082098512.html
:-(


Jiří Kaštil - začátečník (15.8.2011 13:55)

Na tomto místě bych snad jen připomenul jednu moji smutnou historku, kterak jsem se při průzkumu linie LO v aktivním vojenském prostoru, "omylem" dostal do dopadového prostoru cílové plochy, zrovna když začla ostrá kulometná palba z několika hlavní...Hodinu přikrčený a schovanýv řopíku jsem za "potlesku těžkých kulometů" měl čas přemýšlet, jestli bunkrologie žádá vždy jen pot, dřinu a nemalé peníze...nebo i něco víc....


Martin Rajnyš (15.8.2011 9:57)

Plně souhlasím co napsal Martin. Dříve jsem také hodně věcí rozdal, ale co se bunkráctví rozrostlo jak houby po dešti. Je třeba dávat pozor. Nikdo ze starších kolegů nezískal nic zadarmo. Stálo to vždy pot, dřinu a NEMALÉ peníze. Vím o čem mluvím. Získej si přízeň snahou. Mnoho z Nás začalo nejprve s čištěním zabetonovaných bunkrů. Tam teprve poznáš kdo to bere vážně a kdo brzy odpadne. Je to jen rada na zamyšlení!


Martin Černý (14.8.2011 23:24)

Pokud se k tomu mohu také vyjádřit, rád bych k tomuto tématu něco napsal. Sledoval jsem tuto "diskuzi" od začátku a můj názor je, že si Pepa právě zavřel cestu u mnoha lidí k vybavení. Je pravdou, že ti co začínali dříve mají občas něco z vybavení navíc. Bylo to většinou získáno v potu tváře při průzkumech Bratislava - Umíř. Klasickým případem toho je (Začátečník promine) Začátečník, který si své vybavení doslova a do písmene vyběhal v terénu. Pak s prominutím přijde někdo, koho nikdo nezná a nejsou prezentovány výsledky jeho dosavadní práce a píše zjednodušeně ve stylu: Začínám s bunkrem a kdo mi nedá vybavení, je škrt. Takhle to vážení ale nefunguje. Dám opět příklad. Kdysi se u mě na muzeu zastavovali bunkristé z jednoho nejmenovaného srubu na Kralicku. Prý začínají s řopíkem u srubu a potřebovali by vybavení. Po dlouhém přesvědčování jsem se nechal ukecat a a dal jim kromě lafety defacto celou střeleckou místnost. Za rok jsem se jel přesvědčit, jak s jsou s řopíkem daleko.. No a ... Řopík už dělat nechtějí a vybavení prodali. Nedivte se vážení, že po takových zkušenostech se ti zkušenější sakra rozmýšlejí, komu něco poskytnout. Takže Pepo až dokážeš víc než, co dokázali pánové, které jsi zde urážel, tak můžeš plácat játrama. Do té doby ti doporučuji zakoupit mapy, baterku, případně detektor kovu, namasýrovat lýtkové svalstvo a vyrazit do terénu. Ne vše už samozřejmě najdeš, ale spoustu věcí můžeš poté vyměnit.


Vladimír Sýkora (13.8.2011 9:59)

Pepovi nikdo nebrání, aby se vyjádřil.
Ale bez osobních urážek!!!


Viktor Makarenko (13.8.2011 9:41)

Však My taky víme a chápem co jste zač.

Nepochybuji, vždyť jsme si před pár lety na Střele krátce a vřele pokecali :-)
VS


Viktor Makarenko (13.8.2011 2:36)

Nechápu proč byl přízpěvek uživatele Pepa smazán, však se tu snad neděje nic tak strašného aby to nemohli vidět všichni a udělat si vlastní názor? Čeho se administrátoři nejenom na tomto foru tak bojí? Vulgarismy ( pokud tu byly ) to snad nebudou...

Stačí, že to chápou admini!


Jiří Kaštil - začátečník (12.8.2011 20:50)

Inu...bouřlivé mládí...Ruku na srdce, ...nebývali jsme jiní...


Pepa (12.8.2011 16:33)

.........................
Protože se nám Pepa příliš rozvášnil nad mez, kterou jsem ochoten tolerovat, tak jsem provedl příslušné úpravy. Včetně přesunu "Volných diskusních témat" do části pro registrované uživatele.
Nedoporučuji Pepovi, aby volil podobný tón v dalších příspěvcích!!!
V. Sýkora - admin


Jaroslav Dubský st. (11.8.2011 20:29)

Naprosto souhlasím s panem Ničem.,,Nový´´ totiž vůbec neví, co jej poté čeká! Naprosto souhlasím se Začátečníkem, že vybavení lze dostat od kolegů a kamarádů za solidní cenu z nichž někteří jsou i přispěvateli zde na fóru. Ale náctiletým rád povím to co vím tak, jak mne toto fórum učilo, jak mne ti,, praví,, učili. Bez invektiv, bez závisti, bez škodolibosti, arogance. Děkuji autorům ŘOPÍKY NET za dlouholetou spolupráci.
Jaroslav Dubský st.


Nič Martin (7.8.2011 15:25)

Jirka ale vůbec nevyvracel možnost, že s pracemi na svém objektu nemohou začít i náctiletí. Tady nejde o to jestli je Vám osmnáct, třicet nebo padesát.
Již tu bylo několik takovýchto případů typu "Sháním vybavení - nabídněte či pošlete". Výsledek ale většinou byl ten, že vybavení skončilo kdoví kde a z prezentovaných aktivit nezbylo tařka nic. Ono to není jen o té výbavě. Oprava a údržba "jen " řopíku je záležitosk která dosti leze jak do volného času tak i do financí. Údržba okolí objektu, izolace proti vodě, konzervace osazených i montovaných kovových součástí výbavy aj.
Prostě idea je jedna věc a možnosti dotyčného je věc druhá.
Tím ale rozhodně nechci tvrdit, že zrovna váš případ nemůže být tou čestnou vyjímkou. A že svoje plány máte skutečně velmi dobře promyšlené a že víte co všechno Vás čeká.


Pepa (5.8.2011 20:27)

To,že některým z vás je SÁT(PADESÁT,ŠEDESÁT,...)neznamená,že tuto zálibu nemohou mít náctiletí.


Jiří Kaštil - začátečník (4.8.2011 16:30)

Vybavení do řopíku tiše rezivějící v koutku sklepa či v zkrachovalém trouchnivějícím "kdysirádobymuzeu" ...vydané napospas...protože provozovatelům začnou "jiné starosti"....budiž mementem. S tím hamounstvím mezi vybavenými bunkrology to také nebude tak horké. Spoustu dílů, příslušenství a věcí do řopíku jsem dostal od kolegů a kamarádů, z nichž někteří jsou i přispivateli zde na foru. A to jen tak..zdarma, či za solidní kolegiální cenu. Výkřiky do tmy "Sháním vybavení - pošlete" opravdu moc nefungují. Když ale někdo vidí, že jsi skutečný, ale fakt doopravdický , blázen, pacient a fanatik ...tak ti něco možná dá .....i zadarmo :-)


Jiří Kaštil - začátečník (4.8.2011 16:09)

Já to vidím takhle...Kdybych hypoteticky měl nějaké vybavení do řopíku navíc, či bych z velmi závažných důvodů musel s bunkrologií skoncovat a pevnostní vybavení bych chtěl "pustit
do světa", nevolil bych cestu prodeje na Aukru, které ze své podstaty nepovažuji za vhodný distribuční kanál cenných artefaktů československé pevnostní školy, ani bych pracně získané díly nerozdal či neprodal nadšeným začínajícím náctiletým "muzejníkům". Možná se to někomu bude zdát paradoxní, ale při předávání výbavy bych oslovil nejvybavenější z nejvybavenějších špičkových a seriozních pevnostních areálů, jejichž provozovatelé za léta praxe dokázali schopnost o tyto věci pečovat a celou záležitost rozvíjet a jejichž vztah k těmto věcem je prověřen léty a zkušenostmi.


Jan Lakosil (3.8.2011 23:29)

Už jsme o tu řešili mnohokrát, základní věci seženete na čáře Umíř - Bratislava a pokud se vám nechce do terénu, můžete si vybavení koupit přes aukro. Před nedávnem se tam prodávalo téměř celé vybavení včetně dveří. Jinak bych doporučoval více dbát na pravopis jazyka českého, prezentovat své výsledky a zapojovat se do diskuze. Pokud to vybavení někdo navíc má a bude se rozhodovat o jeho budoucím majiteli, tak mu slova nabýdnout a scháním hodně napoví o inzerentovi.


Tomáš KOUBELE (3.8.2011 23:25)

Omyl hamouni, prostě se jim nechce rozhazovat vybavení kde komu, kdo si zaškemrá! ..Jinak něco málo se občas objeví na Aukru.


Pepa (3.8.2011 22:40)

Čau.Honza příspěvky tohoto typu jsou z cela zbytečné-vím to z vlastní zkušenosti.Sám jsem tu podobné umístil a nikdo se mi z ničím pořádným neozval.Hromada lidí jsou jen hamouni,kteří maj věci několikrát navíc a nechtěj je pusit protože si jich tak ceněj,že nevědi co za ně a je jim blbé je nabízet.


Honza (2.8.2011 18:08)

Ahoj scháním vybavení do objektu vz.37(lapače,lefety,ventilator,atd začínam s rekonstrukcí,bud někdo nabýdněte jestli máte navíc a nebo kam mam vyrazit.Díky.


Jirka Kroupa (10.4.2011 19:46)

Ahoj vespolek ukončuji činost na řopíku tak nabízím věci z doby reaktivace.Jsou to 2lafety UL1,2kulomety UK59,3kulometné pásy s náboji, plničku,2velké schránky,1malá schránka,1kamínka,2polní telefony,2plechové lapače nábojnic.Nabízím to buď jako celý komplet pro někoho,kdo si začíná vybavovat řopík nebo popřípadě po kusech komu co chybí.


Michal Kulčár (6.2.2011 20:16)

Já byl i jinde, ale všude podobné, tak to možná vyjde tady, nemám tolik penez abych mohl pořád jezdít až na Moravu.


Mira Vrba (6.2.2011 20:04)

Podle VEČ čísel dveří,které jsi odvezl.


Michal Kulčár (6.2.2011 19:41)

Jak víš že jezdím tam?


Mira Vrba (6.2.2011 19:07)

V tom případě je na čase navštívit jinou lokalitu než jen Hevlín-Hrádek.


Michal Kulčár (6.2.2011 18:45)

Já tam byl tet o víkendu a nic... našel jsem akorád Mapku která mi chyběla, ale ten držáček byl jen asi ve 3 řopech a totalně doničený a rozlámaný. :( a Když mám druhou mapku tak bych si jí rád přimontoval.


Mira Vrba (6.2.2011 18:11)

Udělej si výlet na JM,skoro bych řekl,že je problém najít bunkr,kde byly UL-ky a kde tento držák nezůstal.


Michal Kulčár (6.2.2011 17:42)

Tak já nevím mám prakticky každý díl základní díl z UL, kromě koleček


Tomáš KOUBELE (6.2.2011 17:15)

Chmmm..něco jinýho by nebylo? Tutoho šrotu jsme při poslední obchůzce našli hromadu.


Michal kulčár (6.2.2011 14:57)

Sháním k UL držák na mapku, můžu vyměnit například za díl na fotce.


Martin Rajnyš (10.11.2010 10:09)

Ty máš hakl??? Vím jen o jediném německém haklu 251D a ten vlastní pan Lehár. Ostatní nacházející se po republice, je OT - 810, nebo překopané do podoby válečného hakla.


Jerry (9.11.2010 23:42)

Těsně vedle jak já tak Tomáš Matyska. Já se spletl kam to napsat. To se omlouvám :-D Ale lafetu nemam, boužel jenom německej hakl. přesto kdyby jste měl někdo nějaký informace, nebudou vadit ohledně ŘOPíků.
Děkuju


Tomáš Matyska (8.11.2010 22:22)

To mě nenapadlo:-D


Luděk Tondr (8.11.2010 21:42)

No, lafetu UL-1 už má, tak teď k ní shání ještě řopík:-)


Tomáš Matyska (8.11.2010 17:02)

Jerry: A co to má společného se zařízením UL-1?


Jerry (7.11.2010 22:39)

Zdravím. Rád bych se optal lidí co o tom něco ví, jestli je stále možné sehnat nějaký řopík, který by se dal zrekontruovat.Nejlepé v šumavském opevnění. Jakákoliv třída. Jsme klub zabývající se historií předválečných připrav a mobilizací armády ČSR a rádi by jsme si nějaký takový řopík opravili... Děkuji všem za odpovědi.


Karel Kovařík (7.6.2007 22:29)

Ahoj, velice se omlouvám, že jsem se neozval ohledně těch UL-1 byl jsem časově zaneprázdněn a nějak jsem to nestíhal...Už jsem odepisoval na e-mail. Pokusím se sem koukat příště častěji než po měsíci ;)


Jan Lakosil (6.6.2007 22:18)

Ohledně těch lafet UL-1 napište kolegovi Kovaříkovi (adresa dole v prvním příspěvku). Mělo by se jednat o skladové kusy.


Jiří Duchoň (6.6.2007 21:38)

Zmíněná šestatřicítka je zrekonstruovaná jen zvenčí, aby působila hezčím dojmem. Je u ní také tabulka s odkazem na areál, jako u několika dalších objektů (rekonstruovaných zvenčí). Na ty UL-1 by však měl už někdo odpovědět.


Jan Ciglbauer (6.6.2007 18:23)

Pokud vím tak jednu Slavonickou šestatřicítku teď rekonstruje Jirka Duchoň.


Kristina (6.6.2007 10:09)

Tak tu teda nemám :-)


Elenyare (5.6.2007 20:26)

Všímám si že se tady povídá o rekonstrukcích bunkrů kolem Slavonic...Byl jsem tam v únoru a někdy jsem žasl jak dokáže bejt bunkr zlikvidovany feťákama a všeljakejma vandrakama...Chtěl jsem se zeptat jaktože se třeba nerekonstruje řopajz vz.36 našel jsem tam dva jeden nad Slavonicemi na kopci a další na opačné straně v lese....kdyby to někdo opravil myslím že by to byl tedy nářez jak cip...Já a pár dalších se snažíme zrekonstruovat dva ropajzy Áčka/37 a později i dvě déčka/1/2...jen pro zajímavost o mě....ale spátky toto je diskuze o lafetách neví někdo kdo má nějaké navíc a mohl je prodat???Díky


Jiří Kaštil - začátečník (4.6.2007 12:46)

...nač falešná skromnost. Vlož tady prosím Kristino nějakou svoji fotku !!...třeba s lafetou UL1 at se držíme tématu...


Kristina (4.6.2007 8:58)

Myslim, ze si budu muset napsat pro vice informaci na mail :-) dekuji za projeveny obdiv, ale budme skromni pratele :-)))


Jiri Vanecek (3.6.2007 18:52)

Já obdivuju začátečníka a Kristinu. Jen jsem se zatím nerozhodl, koho víc. Případné další informace na mém mailu...


Jiří Kaštil - začátečník (2.6.2007 13:58)

...já obdivuji Kristinu


Crha Aleš (31.5.2007 21:47)

Plně souhlasím s Martinem. Samozřejmě, plná linie je plná linie, ale každá rekonstrukce, jakéhokoliv objektu je cenná.
Cenný je vztah k tomu, co člověk dělá a že do toho vráží do toho své vlastní prostředky, i když málokomu z nás se to vrátí.
My na Pražské čáře, ale třeba i kluci z Roudnice nemáme kdovíjak zachovalé linie, ale myslím si, že považovat taková muzea jako jsou např. v Roudnici, Smečně, Bratronicích, Berouně, Žižicích, svého času v Karlštejně za méněcenná by bylo vysoce krátkozraké a možná bych řekl hloupé. A to bez jakékoliv urážky. Třeba to kolega myslel jinak a v tom případě se mu rád omluvím.
Jak jsem již psal, třeba v Sazené jsme teď za jaro vyrubali a vytahali kolem 25 tun betonu, máme rozstřelené střílny a měl bych chápat, že je to stejně zbytečné vše rekonstruovat? Proto jsem rád za názor Martina Urbánka a věřím, že takový názor tu převažuje!


Kristina (31.5.2007 19:23)

Ja obdivuji uplne vsechny, kdo se do toho pustili.... dobre vim, kolik to da neskutecne prace. Tak aspon chodim obdivovat.


Martin Urbánek (31.5.2007 18:45)

"začátečník" to jistě myslel tak, že jeho řopík je bezvýznamný v porovnání se slavonickým areálem. Já si to ale nemyslím. Každá rekonstrukce je cenná. Už jsme to jednou na foru řešili. Běžnému návštěvníkovi stačí 1 nebo 2 objekty a nezanedbatelné jsou ženijní úpravy okolí, výrazně zvyšují atraktivitu muzea. Lépe více muzeí v různém prostředí s jedním řopíkem než minimum muzeí s více objekty na jedno "brdo". To zatím naštěstí nikde nenastalo :-)
Obdivuji zejména kolegy, kteří se pustili do rekonstrukce poškozeného řopíku.


Jan Ciglbauer (31.5.2007 18:27)

No jistě. Co třeba všechna muzea na Pražské čáře?
My jsme to vyřešili - máme dva bunkry v jednom. Jedna půlka do roku 1938 a druhá do studený války.


Crha Aleš (31.5.2007 13:34)

pro začátečníka: Doufám, že jsi větu \" jeden vybavený bunkr neznamená nic\" nemyslel vážně. Protože touhle větou můžeš s prominutím nasrat spoustu bunkrologů a muezjníků v téhle republice. Samozřejmě, když jich je více v krásné linii,tak je to o něčem jiném, ale když vezmu třeba řopík u Bratronic a o něm říci, že nic neznamená ?!


Jiří Duchoň (31.5.2007 9:52)

A jak je to s těmi lafetami? Kolik budou stát ?


Jiří Duchoň (30.5.2007 20:34)

Slyšel jsem o tom, Morava tam byl, ale já to nedělám. Sídlí tam prý nějací hoši. Ale dokud ho nebudu chtít dělat nebo se tam nezačnou dít obdobné věci jako u Mildy, tak je zatím nechám v klidu.


Martin Urbánek (30.5.2007 16:52)

Začátečníkovi přeji, aby mu někdo nezamkl řopíky v sousedství jeho muzea, asi by se mu to vůbec nelíbilo :-) Ale dotyčný by v klidu mohl použít jeho argument ...
Ono je také potřeba přemýšlet nesobecky, až bude mít SLO někdo ve vlasnictví, tak ať klidně bukrologům znemožní prohlídku stavebních detailů a interiéru. Nevím, kolik řopíků jsi navštívil, asi hodně, ale rozhodně ne všech je nepořádek a pusto :-)
Například v těsné blízkosti Slavonic jsou puberťáky zamčené 2 řopíky, v jednom z nich je i ventilátor, ale ti malí kluci naštěstí nemají o tom páru :-)
Jirkovi Duchoňovi se také nějací mladíci před časem usídlili vedle rekonstruovaného "céčka". V současnosti děláš Jirko to sousední "áčko" Ty nebo někdo jiný?


Jiří Duchoň (30.5.2007 14:47)

Jenže do sběrného dvora se železo odkládá zadarmo, takže tam bezdéčka asi budou těžko něco dávat, pokud se ale v té druhé platí, to je jiná. Pak ale nechápu, jak je možné, že se ve sběrňáku mohou objevovat činky, masivní trubky a pod. když o 300 m dále se dávají koruny.


Jan Ciglbauer (30.5.2007 10:13)

Pro Martina U.: ujišťuji vás že zamčené objekty u Vojířova jsou rekonstruovány a že člověk, který je dělá je zamyká ze stejných důvpdů jako Doucha.


Jiří Kaštil - začátečník (29.5.2007 22:38)

Na rozdíl od Martina U. mě zamčené řopíky nevytáčí, ale těší. Odemčený řopík totiž znamená nebo bude brzy znamenat prázdný řopík, smetiště, fetácké doupě, humus...
Musím se přidat na stranu Douchy. Jeden vybavený řopík, to nic neznamená. To je solitér, sám voják v poli, poslední mohykán....Ale soubor několika takových objektů už nabízí zcela jinou dimenzi. Velice proto obdivuji, že má někdo tolik energie, že takový nepředstavitelně náročný projekt realizuje. Má to po všech stránkách velkou hodnotu, která bude časem samozřejmě čím dál větší...


Martin Urbánek (29.5.2007 21:57)

Ve Slavonicích jsou nejméně 2 sběrny - sběrný dvůr (ten znáš) a Štambach u potoka (řopové dveře jsem u něj již viděl).


Jiří Duchoň (29.5.2007 21:00)

Fotky nafotím o víkendu. Jinak hned v pátek jsem objel dvě sběrny v Dačicích a dal jim potřebné instrukce. Nevím o tom, že je ve Slavonicích sběrna. Hned bych jí ošéfoval a třeba ty hajzly a věci zajistil. Každopádně jsem do vchodu řopu pověsil ceduli, že jestli ještě něco šlohnou, tak dostanou do huby, i když ještě nevím kdo.


Martin Urbánek (29.5.2007 20:31)

Jirko, ve Slavonicích jsem častěji než si myslíš :-) Jen na některá místa nechodím :-(, slíbené materiály mám pro Tebe nachystané :-), i něco navíc.
Pokud ti ještě něco zmizí z muzea, tak doporučuji nejkratší cestou k Jakubu Štambachovi, ulice "Na potoku" (naproti Stašína). Bezdéčka tam nosí železný šrot :-(
A ty zamčené řopíky mne naposledy "vytočily" v Králíkách a západně Nové Bystřice (u N. Vojířova). Rozhodně ne u Tebe :-) Znáš mne, že bych to sem napsal na rovinu! Proč sem nevložíš fotky z odkopané PAO?


Jiří Duchoň (29.5.2007 20:12)

Je vidět Martine, že jsi ve Slavonicích dlouho nebyl. Jinak by jsi musel totiž vědět, že ihned poté, co byla ve čtvrtek 17.5. odkopaná PAO a odendány prefabrikáty, tak do druhého dne nějaká slavonická šroťácká kurva z toho řopu šlohla mříž i původní dveře. Takže když jsem v pátek přijel se zámkem, tak nebylo již co zamykat. Dodal jsem proto jiné původní(jak jsme je vyndavali spolu kdysi), osadil je a pochopitelně zamknul. Mříž dodám až budu mít krytku na zámek. Proto objekty zamykám, jinak vše skončí ve šrotu.


Martin Urbánek (29.5.2007 20:05)

Za sebe mohu říct, že mne docela dost (kdekoliv v republice) "vytáčí" :-))) , když nacházím bezdůvodně zamčené řopíky :-( Argumentem může být, že je řopík rekonstruován. Za rekonstrukci, která je důvodem k uzavření, rozhodně nepovažuji pouhé NATŘENÍ objektu. Pokud se v okolí Slavonic budou řopíky čistit a natírat proč ne :-)
Ale zamykat rozhodně ne!
Až si (neexpoziční) řopíky někdo koupí, tak ať si je třeba oplotí ... !


Honza Vavruška (29.5.2007 19:55)

Já myslím, že ono taky záleží pro jakého návštěvníka je muzeum budováno... Obyčejný návštěvník typu "táta, máma s klukem - jé hele kulomet" se jistě spokojí se dvěma objekty, s jedním do stavu republiky a druhým z reaktivace a o zbytku rezolutně prohlásí, že "ty jsou všechny stejný". Takže i ti si v takovém velkém areálu najdou to své. No a zainteresovanější návštěvník takovýmto rájem bunkrařů jistě nepohrdne :-) No každopádně je to projekt, který nemá u nás obdoby...


Tomáš KOUBELE (29.5.2007 17:46)

Bez urážky, ale k čemu deset až dvacet řopíků, když nejde pořádně vybavit jeden až dva /-: . Hlavně z pohledu návštěvníka by mě asi moc nelákalo běhat např. po obnoveném prvním sledu se samýma A-čkama nastejno namaskovanýma a s naprosto stejnou výbavou!?


Jiří Duchoň (29.5.2007 15:26)

Tak možná by to chtělo změnit lokalitu. Jsem Č. Budějovic, tak jsem si celkem logicky vybral blízkou lokalitu u Slavonic. Třeba to poslouží jako vzor i pracovníkům z Majdaleny a rázem můžete taky obnovit deset až dvacet řopíků.


Jan Ciglbauer (29.5.2007 9:42)

To jo, ale musí ty bunkry taky bejt. My můžem na Majdaleně taky udělat areál - kromě našeho ještě bunkr po odstřelu, bunkr po vytěžení, zahlazený bunkr, nepostavený bunkr... Lidi by měli na co koukat. :)


Doucha (28.5.2007 21:03)

Zatím chci propojit linii od sinice k hranici s areálem, což je první, krásně viditelný sled, v areálu prolnutý s druhým a k tomu můžeme připočítatat prozatím dva rekonstruované řopíky ve sledu třetím, z nichž jeden je onen poutač u trati a dále jedna šetatřicítka. Ale v plánu mám ještě nejméně dva až čtyři objekty. Když je někdo bunkrák, tak dělá bunkry.


Jan Ciglbauer (25.5.2007 13:50)

Sakra sakra, to zachvíli budete mít vybavený celý úsek od Slavonic až po Bystřici, ne? :-) Nebo jedete na druhou stranu k Vranovu?


Jiří Duchoň (25.5.2007 9:57)

A jaké jsou podmínky obstarání lafet. Pro blízkou budoucnost předpokládám dokončit rekonstrukci ještě čtrnáctého a patnáctého řopíku a to do stavu pozdější reaktivace, proto by se mi nějaká možná ještě hodila.


Elenyare (23.5.2007 19:19)

nazdárek platí to co píšeš o lafetách???Možná že bych měl zájem protože se špatně schání.Mohl bys nejaké sehnat potřebujeme minimálně dvě.Staráme se o dva LO vz.37.A nějak nejde sehnat vybavení.Dík


Karel Kovařík (27.2.2007 23:43)

Ahoj, našel jsem sklad lafet UL-1. Jsou tam snad všechny lafety z ŘOPíků ze Šumavy. Jsou v super stavu, původní barva, naolejovaný, promazaný vazelínou...tak kdybyste někdo měl zájem. Určitě je to lepší, než jí jako nějakej barbar odmontovávat z objektu. Kdyby něco, přes Lakouše mě seženete...Karlos


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)