[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.21.248.47 () [ Přihlásit ]

Východné Slovensko

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Východné Slovensko

Ľuboš Lorenz (23.1.2009 12:16)

V sekcii "UFO" VI. zboru stale "strasi" par objektov. Neviete im niekto podla ich suradnic zaradit spravne cislo? Pracujem totiz na dalsich "UFO", tak aby v tom napokon nebol moc chaos a viac "UFO" ako ostatnych. ;-) Diky.
Prosim tiez niekoho, kto disponuje aj inymi mapami opevnenia na vych. Slovenska, nez madarskymi spion., aby bol tak laskavy a pomohol mi nimi v patrani na vychode. Je tu toho strasne moc a rad by som sa riadil aj niecim inym ako "od oka" zakreslenymi polohami v madarskych mapach. Diky.


Vladimír Sýkora (3.6.2008 10:53)

Objekt AA "uvolněn" pro další použití.


Ľuboš Lorenz (3.6.2008 10:34)

K mape: Vsade v komentaroch odporucam www.mapy.sk. Po zadani suradnic (ktore su tusim v inom formate, ale to nie je problem) je krasne vidno dane miesto dost podrobne (vzhladom na situaciu spred 2 mesiacov, ked tato letecka mapa celeho SK neexistovala a Google Earth bol o ne este chudobnejsi ako dnes). Díky za reakciu a podporu ;-)


Vladimír Sýkora (3.6.2008 9:04)

Ahoj Luboši, dík za aktivity, které na "Východě" projevuješ. Tvoje situace je velice podobná začátkům mapování řopíků, které před nějakými ± pětadvaceti lety inicioval nestor československé bunkrologie Ivo Vondrovský. S úsměvem se čtou jeho tehdejší výzvy, aby mu lidi hlásili, kde uvidí či naleznou nějaký řopík. To vše bez úplných seznamů, to vše bez kompletního přehledu stavebních úseků. Ivo vše ve spojitosti s archivními materiály koordinoval a kompletoval. Je to zásluha ohromné spousty lidí. Na těchto stránkách je stručný článek, kterak to pokračovalo dál, jak jsme v podstatě skončili u bunkrácké archeologie či studiem dobových leteckých snímků.
Pro nás, co jsme se vycvičili na objektech s atributy zachovalý, poškozený, rozvalený či dokonce zničený (tzn. objekty s dodnes znatelnou lokalitou), bylo trochu snadnější dokompletovat objekty zahlazené.
Na "Východě" je situace obtížná v tom, že se pracuje s atributy zahlazený a jak je vidět, mohou se vyskytnout i objekty zničené. Žádná oleáta, akorát ty maďarské mapy. Proto byl pracovně vytvořen úsek "UFO", aby ti z nás, kteří na "Východě" něco zaměří nebo zdokumentují a zatím není známo, co kam patří, měli možnost data (pokud chtějí) zadat na tento web. Není třeba nás urgovat o názory :-), jednak se zdá, že si docela poradíš a druhak, kdyby bylo něco k diskuzi, tak se někdo ozve. Prostě to ber tak, že mlčení znamená souhlas. S maďarskými mapami si nedělej starosti, nepřesnosti se zkrátka vyskytují. Pokud Ti to bádání vydrží, dávej sem vše, co Ti bude podezřelé. Časem, až bude souřadnic více, tak si můžeme hrát se systematickým zařazením. Snad se podaří zpracovat i nějaký mapový podklad, abychom se mohli kochat nad topomapou stejně jako v Česku.


Ľuboš Lorenz (2.6.2008 23:56)

Zaujimalo by ma tiez, s akou presnostou boli vtych starych madarskych mapach zaznacovane ropiky. Díky.


Ľuboš Lorenz (2.6.2008 23:48)

Dávam do pozornosti pridané "UFO" objekty a prosím o pomoc a názory. Ďakujem Zdeňkovi Hanáčkovi za priradenie správneho čísla "UFO" ropíku "AA". Pod "UFO" objektami som ho vymazal, ostal tam len ten komentár ohľadom správneho čísla. Zaujímalo by ma, odkiaľ sa dá určiť správne číslo ropíku, nakoľko okrem zoznamov s číslami disponujem len maďarskými mapami s iným číslovaním. Ďakujem.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)