[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 35.175.121.135 () [ Přihlásit ]

Export z databáze do formánu .gpx pro GPS

Diskusní fórum > Diskuse k fotografiím a souřadnicím > Export z databáze do formánu .gpx pro GPS

Radek Beníšek (28.11.2008 11:55)

Dobře. Jsem, rád že se dostáváme od oťukávání a napadání do jiné úrovně.
Nemohu mluvit za kačery, znám jen hrstku a ani za ty bych se neodvažoval mluvit. Co člověk to jiný názor a přístup. Budu mluvit za sebe. Rád chodím a hledám stezky a místa co jsou dávno zapomenutá. Stezka co vedla po hřebeni před 200 lety, je zaznamenaná v Müllerově mapě a dávno není, na místa kde byli staré vesnice a kláštery. Né že bych tam něco hledal (to by pro mne byla svatokráděž (minohledačku nemám)), ale střebat okolí a pocity co přináší. Zahrazený prostor kde v něm v nedohlednu je někde něco by mi asi moc nezajímal. Díra kde nic není už asi ano. Na GC.cz jsem mluvil o usárně asi na mne platilo rčení TRAMP (Trochu Romantik A Mírně Praštěný).
Je pravda, že Ropíky mi nezajímají ani tak z pohledu vojenské historie, jako z pohledu lidí a krajiny. Je to špatný náhled?
Za data budu rád, ale rád bych znal také podmínky jak s nimi mohu nakládat. Resp. jen pro moji osobu a nebo zda je mohu někomu ukázat, či poskytnout budu li vědět jeho záměry.
Díky za odpovědi


Vladimír Sýkora (28.11.2008 11:11)

Nevím, na jaké kategorie narážíš? Slušné, neslušné?
Ale nechme to být.
Vysvětli mi ale ještě jednu věc. S tím I. sborem. Myslíš, že "nebunkráky" kačery (ale i ostatní, které beton vyloženě netankuje) zajímají souřadnice zahlazených objektů?
Už vidím překvapení asi nejednoho uživatele "Tvé" databáze, kterak si pln zvědavosti odfiltruje řopíky v nějaké lokalitě a když přijde na místo, tak tam bude holé pole (rybník, přehradní nádrž, pustý les ...) a po řopíkách ani památky. V lepším případě narazí na nějaku nedefinovanou jámu s betonem. A že takových míst je v I. sboru docela dost :-)
Nechceš I. sbor s příslušnými atributy o současném stavu? :-)


Radek Beníšek (28.11.2008 10:23)

Vydíš zase jedna informace která mi scházela. Mě té práce příjde líto teď také. Ale když jsem pátral kolem sebe, tak soubory byli útržkovité.
Zajímalo by mi do které kategorie lidí jsi mi zařadil.
A jesti narážíš na "výměnu" tak jsem použil použil jsem to pro to jestli by se neozvalo více lidí. Jinak kdo mi po těchto vláknech požádal mailem nebo po foru o data jestli bych mu je neposkytl, dostal je obratem bez jakékoli výměny. To je k té slušnosti.
K trasám železnic, bohužel moc nemám, to nemohu sloužit. Ale koukám, že toho víš o mne dost.


Vladimír Sýkora (28.11.2008 10:07)

Hm, Tvoje věc. Ale Ty jsi chtěl obchodovat.
Já jen, že vedle I. sboru by se mohla u Tebe najít i jiná data na "výměnu". Třeba trasy železnic ;-)
Mně jenom přišlo líto Tvé otrocké práce, o rozhoupání k ní ani nemluvě, když data slušným lidem jsou myslím bez problémů poskytována (gpx). Jistě, nejsou tady plně vystavena, ale existují. Možná by mohly být třeba výhrady k použitým jménům waypointů, ale to si zručný písíčkář (a nejenom on) dokáže upravit.


Radek Beníšek (28.11.2008 9:48)

Víš co, asi nic. Tím jak jsem je mazal jsem se je sanažil i zprůměroval, pro běžné použití v terénu mi to bude stačit. Nechci zaměřit raketu přesně na střed ROPiku. Chci si zadat data do Legenda a když budu někde poblíž tak se podívat na objekt.
Zdejší databáze je perfektní a udržovaná, to je pravda a nechci ji ani nějak duplikovat, jen mi zde scházela možnost před výletem si stáhnout data (né přepisovat) cílové oblasti a podívat se tam. To je vše.
Myslel jsem že je to volná věc pro lidi co mají zájem. Asi jsem se zmílil.


Vladimír Sýkora (28.11.2008 9:24)

Nóó.
Nabízíš I. sbor. Ale jak na to koukám, je citelně znehodnocen.

Kvalita této databáze je v tom, že celá řada řopíků je zaměřena vícekrát. Data jsou průměrována. A jak je známo, průměr je nejlepším odhadem pravdy tzn. nejlepším odhadem skutečné lokality. Ano, předešlé tvrzení bez výhrad platí za předpokladu normálního rozdělení a větší četnosti dat (třeba > 30), ale k tomu se můžeme také dopracovat :-) Nicméně i naše průměry stojí za to. Z naměřených a zde uvedených dat je vidět, že admini o data docela pečují, zamykají odlehlé výsledky (nepočítají se do průměru), neustále opravují chyby (i ty se vyskytují).

Ty jsi vymazal "dably" (asi by se mělo říct "multiply", protože pár řopíků je zaměřeno více než dvakrát), takže jsi doopravdy databázi znehodnotil. Ano, můžou se vést diskuse, zda nepřesnost například 10 metrů má za následek znehodnocení. Ale proč bychom neměli být dokonalejší, když být můžeme.

Takže. Já nabízím aktuální, v rámci řopíků dokonalou databázi objektů II. sboru založenou na průměrech, více méně dobře ověřenou a asi s minimem chyb.

K Tvým datům moc důvěry nemám. Databáze je živá, i v I. sboru se situace může měnit každým okamžikem :-)

Co nabídneš teď? ;-)


Radek Beníšek (28.11.2008 8:55)

Měl by jsi tedy zájem o výměnu I. sboru .gpx za .gpx II.sboru? A jaké podmínky.
A ještě jedna otázka. Když dáme dohromady tyto výstupy, byl by jsi pro je na tomto netu nechat volně ke stažení? Moje odpověď: Já ano.
To co jsem dělal je stažení dat z Ropiky.net převedení do .xls tam ruční úprava a promazání duplikovaných souřadnic. A dále pak převedení do GPX ve formátu: N souřadnice,E souřadnice,název ROP
Ještě stále zjišťuji jak by bylo nejrychlejší zadat ještě jednu položku a to sbor. V GSAKu by to možná šlo dobře přes makra. Tam by se dalo pak i hezky filtrovat a vyhledávat.
Nebo máte někdo jiný nápad jak rozvinout tuto myšlenku? Je života schopná, nebo je to utopie?


Radek Beníšek (28.11.2008 8:31)

Přečti si sám.
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=25&thread_id=9326&pid=103712#post_103712
http://www.gc-plzen.net/forum/viewthread.php?forum_id=13&thread_id=437&pid=4492#post_4492
V emailu je už jen upřesnění jestli bych mohl na danou adresu poslat co mám.


Vladimír Sýkora (28.11.2008 7:22)

Taky sháním data.
Měl bych v gpx třeba celý II. sbor, ten je dalo by se říct kompletní.
A když máš většinu odpovědí, která má zájem o takové výstupy, co říká ta menšina odpovědí?


Radek Beníšek (27.11.2008 22:52)

Je otázka na co se přesně ptáš :-)
Jestli scháním data, tak ano. Zatím mám většinu odpovdí, že by byl zájem o takové výstupy, nebo kde by se daly sehnat informace, ale data zatím žádná.
Pokud jestli databáze, tak doufám že ano. Poslední vložená data jsou 18.11.2008


Vladimír Sýkora (27.11.2008 20:18)

Je to ještě aktuální?
Něco bych měl i pro jiné sbory.


Radek Beníšek (27.11.2008 9:20)

Tak jsem se rozhoupal a otrocky jsem převedl řopíky I.sboru do excelu, vyházel dably a pak převedl dále do souboru .gpx, aby se dali dobře natahovat do GPS, nebo zobrazovat na mapě. Neudělal jste to někdo náhodou pro jiné sbory? Že by jsme to mohli dát dohromady? Nebo je to někde uložené a já to přehlédl a hrál jsem si zbytečně.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)