[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 44.203.219.117 () [ Přihlásit ]

XVI/202/A-120

Diskusní fórum > Diskuse k fotografiím a souřadnicím > XVI/202/A-120

Petr Palec (22.4.2009 13:51)

Nu, pane Melichare, naprosto s Vámi souhlasím, také jsem pouze pro vkládání korektních a přínosných údajů, které mohou něco sdělit, v tom se shodneme, s tím jsem zajedno s kolegou Kamenským a myslím že je to zřejmé. Ovšem s tím, že do fotografií by neměly být vkládány související obrázky nesouhlasím. Možnost zobrazení pomocí místní funkce mapa je limitována zobrazením mapového podkladu a kompilací zprůměrovaných vložených databázových údajů. Pokud je objekt zaměřen kvalitně tak to problém není, ovšem třeba v případě odhadu pozice to už je jiné. Proto je vložený obrázek s možností doplnění textových a grafických údajů ideální. A je to poměrně často používaná technika. Že by to vyvolalo vkládání tisíců fotek je hodně odvážná myšlenka, tomu se zdráhám uvěřit. A teď k tomu, proč jsem obrázek vložil. O Velikonocích proběhlo zaměřování objektů úseku XVI a sbírání dostupných dat. K zahlazenému objektu bylo získáno poměrně dost informací, možná budou k dispozici i dobové údaje, fotografie, informace pamětníků. Tedy údaj o pravděpodobné pozici bude vyjádřen graficky v obrázku, zřejmě i v souřadnicích, dat je poměrně dost a zpracování ještě nějakou dobu potrvá. Čili ještě nějaké obrázky nejspíše přibudou (tedy myslím ode mě), úsek XVI není popsán zcela ideálně a myslím že si to zaslouží. A pokud ještě někdo vloží další údaje které budou přínosné a sdělí nějakou informaci, která z databáze není čitelná, tím lépe, nebraňme se tomu. Samozřejmě nemám na mysli údaje o tom že objekt je ze železobetonu a podobné. :-)


Zdeněk Hanáček (18.4.2009 21:55)

Díky Vláďo, nebyl jsem celý den doma. :-)
Svojí mapičkou jsem chtěl uvést na pravou míru situaci, která zde je. Před nějakým časem jsem se podílel s kolegy z MO-S-5 na detailním průzkumu tohoto úseku. Jinak informace o likvidaci tohoto objektu lze najít v publikaci Opevnění IV. sboru Část 1. : Záchytný hák na řece Olši, M. Rucki, J. Durčák, M. Hejda, KVH Bohumín, 2007.


Vladimír Sýkora (18.4.2009 11:38)

Neboj, ono kdyby se to nějak zvrtávalo, tak bych zakročil :-))
K pravidlům. Myslím, že v současné době to už není nutné. Jakás drobná pravidla (nebo spíš přání administrátora) tady již byla vyslovena a ostatní se může řídit danými zvyklostmi. Ano, uvědomuji si, že na zvykové "právo", zejména v našich zeměpisných šířkách, nejsme příliš zvyklí. Chceme pravidla (zákony), pak se nám zase nelíbí, že pravidel (zákonů) je přehršel, proto si vymýšlíme, kterak pravidla (zákony) obejít, kterak je doslova obe..cat a tak se výmýšlejí pravidla (zákony) a různé judikáty nové a tak stále dokola.
Takže nejsem příznivcem nějaká pravidla vymýšlet. A když se podíváš na ten rozsah databáze, tak si myslím (musím to rychle zaklepat), že nám to "zvykové" právo docela funguje. A úletů zase není tak moc.
A kdyby bylo nejhůř, je třeba si uvědomit, že byť se někdo začne ohánět demokracií, tak na všech webech bez výjimky plátí diktát administrátora. A diktatura zase těch pravidel moc nepotřebuje ;-)


Luboš Melichar (18.4.2009 11:05)

Vím, kdo vložil tu první mapku a tu Zdenkovu odpověď jsem pochopil, ale chtěl jsem aby nedošlo k mýlce a někdo si to nevyložil jako způsob jak vložit pár tisíc fotek. Tak jsem to formuloval trochu jako výtku. Myslím, že je načase vypracovat alespoň pár pravidel co lze vložit.


Vladimír Sýkora (18.4.2009 10:35)

Luboši, především se všimni datumů vložení obou mapiček. Takže Tvoje "výtka" by měla směřovat především k tomu pánovi prvnímu. Nepochybuji, že ten pán druhý by s formulací Tvé druhé a třetí věty zcela souhlasil. A to o to více, protože již 17.7.2007 zapsal komentář a 22.8.2008 odhadl souřadnice, asi věděl proč oboje dělá. A i poznámka na kartě objektu tam asi není zbytečně.
Obvykle se k případným renoncům vede polemika tady na fóru. Proč pán první zvolil polemiku formou obrázku, ví jen on. To, že pán druhý na ni reagoval obdobně, pokládám za velice vtipné a svým způsobem zpestřující.


Luboš Melichar (18.4.2009 9:50)

Pánové (P.P. a Z.H) nemyslíte, že těch map je na jeden zahlazený objekt až moc. Myslím, že by stačila ta co se zobrazuje podle naměřených souřadnic. Osobně jsem proti vkládání čehokoli jiného než fotek mezi fotky. Co vy na to?


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)