[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 52.55.55.239 () [ Přihlásit ]

Prečo nie je na Slovensku "bunkrológia"!?

Diskusní fórum > Muzea lehkého opevnění > Prečo nie je na Slovensku "bunkrológia"!?

Jiří Kaštil - začátečník (24.8.2011 21:56)

...hezké, hezké..tam u Trnavy. Co se přístupu kompetentních úředníků týče, je zřejmé, že když je dobrá vůle, jde vše v pohodě. Ještě, že byly ty volby! Staré představenstvo by tak dlouho dumalo co s tím bunkrem... a komu a za jakých "výhodných" podmínek ho pronajmout nebo "dobře prodat" , až by se z něj stalo smetiště, nebo nějaké nechutné doupě. Provozovatel měl štěstí a vyhrál to na celé čáře. Solidní práce, kvalita jen tak dál....


Jiří Doupal (24.8.2011 12:58)

Dovolím si upozornit na muzeum v "neřopovém" objektu: http://www.fortifikace.net/pov_trhs_muzeum_cifer.html
Takže první opravený objekt Teritoriální radiační hlásné sítě je na Slovensku.


Lukáš Patera (24.12.2010 12:41)

Môj odkaz bol určený nielen bunkrológom z Čiech ale predovšetkým obyvateľom Slovenska. Nebolo by zlé opraviť spustnutý alebo poškodený ropík niekde ,,za domom v lese" a sprístupniť ho ako múzeum, často navštevované milovníkmi československého opevnenia. Mojím snom je mať nejaký zabudnutý ropík za domom v lese a začať ho opravovať. Žiaľ, v okolí Spišskej Novej Vsi nie je ani jeden (aspoň som ešte nijaký nenašiel). Tiež sa niekoľko ropíkov zachovalo aj v Kuzmiciach a v Michaľanoch. Ale ani jeden nie je opravený.
Áno, spojme sa slovenskí bunkrológovia, aby naše ropíky neboli zabudnuté, ale zažili zabudnutú slávu.
Veselé Vianoce a šťastný Nový rok všetkým.


Jiří Kaštil - začátečník (24.12.2010 9:32)

...chlapi, tak ať se daří. Až tu stezku, nebo to muzejíčko v řopíku, budete mít třeba někdy opravdu zřízené , přijedu tam, a zhostím se role nadšeného turisty. Takže prvního "zahraničního" turistu už máte....Co se bunkrologického počinu v Petržalce na objektu B-S 8 týká, je sice chvályhodný....ale....ale...nejsem si jist, jestli to tamní "osádka" vzala zrovna za správný konec. Dle mého pohledu na celou věc, se jedná o záležitost mírně řečeno kontroverzní. Nebudu ale dělat "rejpala", aby zase všichni nebyli nasr..í. Každopádně je jakákoliv bunkrácká snaha lepší, než nějakou skládkou zavážený bunkr, nebo nechutné bezdomovecké doupě. Takže ještě jednou, když teď máme "hen tie oné...vianoce..." přeju hodně úspěchů Slovenské bunkrologii, ať už je jakákoliv...


Jan Voral (24.12.2010 0:01)

Lukáši, já jsem z Trebišova /už dost dlouho/. Trochu nechápu, komu vzkazuješ aby se podíval do Slanské Huty? Bunkrákúm z čech? Ta otázka může být směřovaná jen a jen do řídkých řad ctitelú společné historie betonu, tady na Slovensku! Je na nás, abychom se nějak pohli. Když ne hned muzeem LO, tak aspoň naučnou stezkou. Tenhle prostor má turistický potenciál /i kdyby neměl, je tam nádherně!!/a taková stezka neřku li muzeum by mohla být naší sakra pěknou vizitkou.
Jeden je nic. Dva je asi málo. Tři? - s tím už by se dalo něco dělat. A proto: "Ropíkári slovenskí - spojme sa!!"
Hezké Vánoce a v novém roce, sejdeme se chutě někde v Slanské Hutě.


Lukáš Patera (23.12.2010 11:10)

Som zo Slovenska a viem, že vy v Čechách máte bunkrológiu už celkom pekne rozbehnutú. My, Slováci, začíname opravovať objekty v bratislavskej Petržalke. Aj keď neskoro, ale predsa. Bývam na východnom Slovensku, kde nemáme ani jeden objekt TO, zato málo ropíkov na juhu. Ani jeden z nich nie je ako múzeum, z čoho som sklamaný.
Ak chcete pozrite si ropíky v Slanskej hute (tu na ropiky.net) a posúdte, či by sa nedalo urobiť z nich pekné a turistami dosť často navštevované múzeum. Ja verím, že áno.


Milo Gona (15.3.2010 12:06)

Vážený pán Začátečník!

V podstate máte pravdu. Podklady k tým stránkam som zberal ešte v dobe, keď ste Vy prdel do duchien a myslel si, že čudlík medzi nohami máte na chcanie. Pokiaľ narážate na design stránok, tak ten sa nemení od ich vzniku pred 10 rokmi zámerne.

Svoj príspevok som sem dal preto, že som kvôli nemu nechcel zbytočne zakladať nový thread. Kto chce vedieť, čo je tam nové, nech si to pozrie, kto nechce, nemusí. Nemá to absolútne nič spoločné s Vašimi nezmyselnými blábolmi. Skutočne necítim potrebu ospravedlňovať sa za stav slovenskej bunkrológie jedincovi Vášho formátu. Takže Vás veľmi pekne prosím, aby ste ma zo svojich kvázivtipných narážok láskavo vynechali.

Ďakujem za porozumenie.


Jiří Kaštil - začátečník (13.3.2010 11:15)

www.profort.org.pl Tam se mrkněte. V sekci "linki" jsou odkazy na další stránky. Linii Molotova, německé bunkry atd. I když samozřejmě, je to všechno lepší navštívit osobně....a ztracen v "nekonečném podzemním labyrintu" festungfront O.W.B. bojovat na život a na smrt s mračny krvežíznivých netopýřích příšer, plížit se jako "pouštní červ" pískem zavátými interiéry polských schronow bojowych za hukotu příboje na pulwysepu Helskim, s mihotavým plamenem vypůjčené svíčky osvětlovat interiéry sovětských srubů, ztracených v tmavých lesích, kde se každý neopatrný krok může stát osudným...aby jste nakonec mohli spočinout v mrazivém stínu rakousko-uherského pancéřového fortu přímo v přísně střeženém hraničním pásmu, kde lišky dávají ukrajinským vojákům každý chmurný večer onu příslovečnou "Dobrou noc"!


Jiří Kaštil - začátečník (13.3.2010 10:28)

Tak to je výborná zpráva! Je to československé opevnění, takže naši bratři "v pevnostní zbrani" by neměli zůstávat s bunkrologií pozadu.....Když ještě odbočím k sousedům do Polska : ..Kdysi mě udivovalo, že v zemi, kde je snad "víc bunkrů, než lidí"..kde si můžou zájemci podle naturelu opravit vlastní-polský bunkr, nebo třeba taky německý, ruský, či snad dokonce rakousko-uherský, není žádné pevnostní muzeum. S počátkem nového milénia rozjeli v polsku tolik bunkrologie a takovým velkorysým způsobem, že se člověk nestačí divit. Vznikly tam různé "stovařyšenia"- kluby, a hmatatelné výsledky na sebe nanechaly dlouho čekat. Navíc se tam musí potýkat s krutými restrikcemi, týkajícími se výzbroje, a to i znehodnocené. Minimálně v tomto směru je jistě situace na Slovensku příznivější. Takže netrpělivě očekávám "zprávy zo Slovenska o prvých 7 zrekonštruovaných a bojeschopných sruboch a najmenej 15- cti vzorovo reaktivovaných ropíkov" :-)


Zdeněk Hanáček (12.3.2010 13:38)

Já bych to neviděl tak černě.. Dle mých zpráv se právě začíná probouzet. I na Slovensku už majů začiatečnikov :-))


Jiří Kaštil - začátečník (12.3.2010 11:45)

...a jéje. To jsou ty pravěké stránky. Ty tvořil snad ještě webmaster "Ženijní skupiny 21"... v době, kdy se ty bunkry stavěly. Slovenská bungrologie bohužel umřela.. Tak z toho jsem měl vždycky největší strach. Čest její věčné památce!


Milo Gona (4.3.2010 11:39)

Slovenské stránky o opevnení sú na novej adrese http://www.pevnosti.sk .
Novopridaná je stránka o opevnení v Bratislave z obdobia 1. svetovej vojny.
V článku o opevnení v Šahách sa zobrazujú aj fotografie.
Stránky sú už optimalizované aj pre Firefox.


Pepa Drobný (1.9.2009 15:54)

Predovšetkým tam niemajú robotníky.


Luděk Tondr (26.8.2009 0:05)

Chalani, s malými či s velkými ropíky, spojtě sa!


Jiří Kaštil - začátečník (25.8.2009 23:01)

Chalani...jáj, ja už to viem...už som to konečne pochopil.... Preto tam neni bunkrologia, pretože tam chlapci nemajú "řopíky"...ale iba ropíky.....


Jiří Kaštil - začátečník (23.4.2009 23:04)

Chlapi... do paroma....je naozaj na čase otvoriť nejaké ropíkové supermúzeum tiež na Slovensku. Tak sa mi pozdáva, že tam u vás, čo sa bunkrológie týka, ako sa u nás ľudovo hovorí "chcípnul pes"...a to aj doslova, lebo som jedného takého mumifikovaného nešťastníka málem zašliapol v bunkri na prechodoch rieky Moravy. Len bedákate, že vraj špatná situácia ..a kdesi čosi. Pamätám sa, že svojho času v Moldave nad Bodvou predávali ľahké guľomety "šestadvacítky" za 6000 korún aj so zásobníkmi...to nebolo veľa. Vybavenie bunkrov, by sa určitě medzi ľudmi tiež nejaké našlo. A keby aj nie, tu v Čechách by ste ho určitě zohnať mohli...hoci za peniaze. Tak nemárnite čas, a hurá na to! ...."Od Tatier k Dunaju, siroty zpievaju" : Nech žije "Československé opevnenie"....bez pomlčky...a ja to hulákam s nimi :-)


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)