[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 34.207.180.141 () [ Přihlásit ]

Průzkum trhu:-D

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Průzkum trhu:-D

Tomáš Matyska (4.1.2010 16:51)

Díky.No abych přiznal barvu,tak teď momentálně nevím,jak na tom jsme."Akce lafeta" probíhá dál,ale už má kvalitativně trochu jiný rozměr a původní scénář to staví trošku mimo hru,takže uvidíme,co z toho nakonec bude.


Jan Lakosil (3.1.2010 23:53)

Lafetu nepotřebuji, ale obdivuju vaše nadšení pro výrobu tak náročného zařízení. Kompletní výrobní dokumentace ze ZB by měla být uložena ve VHA. Lafeta se skládá z více jak 100 různých dílů a kromě těch odlitků jsou tam i různé zapeklité výrobně složité součástky jako úchyty zbraní. V řopíku LII/113a/A-160 by mohly dvě horní a dolní ramena s čepy, jejich demontáž by vám asi usnadnila práci. Tož hodně štěstí.


Tomáš Matyska (1.1.2010 0:23)

Beru na vědomí.Díky.


Ondřej Gelbič (31.12.2009 23:17)

No tak mi máme z Odolova předběžně zájem, samozřejmě mi jde taky o to jak bude vypadat, ale fajn dobrý nápad.


Michal kulčár (30.12.2009 22:25)

Aha tak toje fajn.


Tomáš Matyska (30.12.2009 22:22)

viktor:Já bych nerad uváděl,co bylo v mailu.Určitě to nebylo ve smyslu,že výroba lafety je kravina,to ne.Naopak i přes svůj názor Nám onen pisatel přeje štěstí a díky tomu má moje sympatie.
Napsal nějaký názor a já ho respektuju.

Michal: Ne,tak to neni.Ten stav 2:1 byl míněn spíš žertem.je jasný,že jestli se najde dost případných zájemců,kterým by se lafeta v našem podání líbila,tak je asi jedno,kolik lidí si myslí,že se to z nějakýho důvodu nevyplatí.Ať už finančně,nebo morálně.


viktor makarenko (30.12.2009 21:55)

Jo a už vůbec bych se nedivil kdyby se v tom e-mailu objevilo že "8000kč je moc" :-D


Michal kulčár (30.12.2009 21:49)

Tet to nechapu jak jako po maiu NE? To jako když napíše víc lidi že NE tak nebudeš ty lafety dělat?


viktor makarenko (30.12.2009 21:48)

Jo? zajimavé... Jako 50 tisíc je moc ( stejně je to kus železa ).

Tomáše se chci zeptat, jestli ten záporný hlas byl myšlen jako "Já si to nekoupím" nebo "Výroba lefety ja kravina"???


Tomáš Matyska (30.12.2009 21:39)

Dobrá,píšu si druhý hlas pro ANO.
Jeden z ohlasů,po mailu byl pro NE,tak je teď stav 2:1 pro ano.
Samozřejmě pokud by někdo měl záporný názor,nebojte se ho napsat,naopak,budu rád.
Díky.


Michal kulčár (30.12.2009 21:25)

Já bych možná věděl, ale prostě 50 je moc :D


viktor makarenko (30.12.2009 21:20)

Michale, kdyby ty originály spoň byly k mání, tak už bych jednu dávno měl... :-D Originály prostě nejsou...

Za tu cenu, si myslím, že zájem bude obrovský. Já osobně bych tak dva kusy vzal. Vyplatí se to! Jen tak dál...


Michal kulčár (30.12.2009 21:05)

Já ji chci pro objekt D2, jeto určitě výhodnější než dávat nějakých 50 tis. na originál...


Tomáš Matyska (30.12.2009 19:39)

Jo samozřejmě jsem měl na mysli periskopové vložky.
Ad lafeta: Zatím je to všechno předběžnej průzkum,zda se vyplatí to dělat,ale počítám s tím,že pokud by byl dostatečnej zájem,udělali by jsme nejdřív ty dva kousky pro Nás a nějakym způsobem bysme se vždycky museli sejít se zájemcem,nejlépe v objektu,kde by se dala ověřit funkčnost a vzhled lafety,pokud by se líbila,tak se dohodnout a pak by se udělala další přímo pro zájemce.
Takže si zatím znamenám jeden předběžný hlas pro ano:-) Kdyžtak sleduj dění tady v tématu,já sem budu doplňovat nějaký ty zpřesňující informace.Zatím díky,Tom


Michal kulčár (30.12.2009 19:22)

Čus tak jesli bude ta brněnka opravdu vypadat pěkně (to bych se samozřejmě jel podívat osobně, tak bych měl zajem o jeden kus :) ), Jinak myslíš periskopové vložky?


Tomáš Matyska (30.12.2009 18:30)

Přeji vážené společnosti dobrý večer.Dostalo se mi možnosti,na nějaký čas,zapůjčit si lafetu vz.37 tzv.Brněnskou,ohledně pokusu o výrobu její repliky do našeho řopíku.Již přes týden pořizujeme výkresovou dokumentaci,tak aby bylo možné ji vyrobit v netovárním prostředí,ovšem za použití určité strojní výroby(soustruh,fréza) a již teď je Nám takřka na 100% jasné,že bude možné lafetu vyrobit,tak aby byla plně funkční a minimálně na první pohled vypadala jako originál.Osobně věřím,že originálu se bude podobat i na pohled druhý. Ale aby to nevypadalo,že se jen chvástám,nebo chválím,přejdu k věci.Při výrobě lafety vz.37 ve zbrojovce bylo hojně využito odlévání litiny.Celkem na tři části lafety.Horní a spodní "pevné" uchycení a pohyblivá středová část.Naše možnosti ohledně odlévání jsou dosti omezené,ba spíš nulové a rozhodli jsme se,že budeme řešit výrobou oněch"litinových"částí svařením několika fragmentů z oceli a posléze obrobením atd.,ovšem tak,aby vše vypadalo jako odlitý originál. Vodící segmenty pro náměr zbraně by byly vyrobeny prakticky jako originál,stejně jako odměrový segment a mechynismus schématického nákresu. A až teď se dostávám úplně k tomu nejdůležitějšímu.Protože pro výrobu lafety bude potřeba vyrobit několik přípravků pro svařování a geometrii lafety,stejně jako bude nutné nechat vyrobit vnitřní ozubení bočních segmentů ve specializované firmě,totéž platí o šnekovém převodu (dvouchodý šroub a dvouchodé BRONZOVÉ kolečko) s malými pastorky,které vlastně zajišťují náměr zbraně a podobně,skoro se nevyplatí,vzhledem k vynaloženému úsilí,vyrábět pouhé dva kousky do našeho objektu.Proto se ptám,na Váš názor,zda si myslíte,že by byly repliky lafet vz.37 prodejné na bunkráckém trhu? Předběžná prodejní cena by mohla být někde mezi 7000-8000Kč.Konkrétní sumu bohužel teď nikomu neřeknu,protože částku,kterou budou požadovat v zubárně za výrobu ozubených koleček a ozubení na segmentech budu vědět nejdřív za týden.Je jasný,že něco bude stát i bronz,ze kterého bude šnekové kolečko a samotný materiál na lafetu.Konečná cena by snad neměla být vyšší než tich 8000,ale současně je možný,že bude nižší,než 7000:-D Konkrétní údaje bych upřesnil v lednu. To by bylo k lafetě.Ovšem vzhledem k tomu,že máme zatím docela dobrou možnost využívat běžné strojní výroby,bylo by možný vyrábět i další věci,které jsou nedostatkové a byl by o ně zájem.Teď mně napadá např. ventilátor,nebo periskop vz.37,kterej by si taky dal říct a nechal se vyrobit a pokud by byl zájem,dala by se výhledově(po akci lafeta) rozjet série periskopů.Samozřejmě s tím,že bych v budoucnu upřesnil finanční stránku věci.Ale mohlo by jít i o jiné věci,snad s vyjímkou zbraní,které jsou pro Nás zatím spíš strašákem:-D Každopádně momentálně mně zajímá,jestli by se dalo udat několik kousků replik lafety vz.37 v ceně 7-8tis. Zatím díky,Tomáš.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)