[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.91.19.28 () [ Přihlásit ]

Zavařenina v řopíku

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Zavařenina v řopíku

Ján Labák (21.4.2010 16:27)

Hm, tak to je chyba vzdát to při prvním problému!!!


Marek Molnári (19.4.2010 20:45)

Já dělal řopík o kousek vedle .. Več 840 .. A když už dostával z venku nějaký vzhled .. tak do něho začala zatíkat voda .. takže jsme se na to mohli vyprdnout ;-( ..


Michal kulčár (19.4.2010 19:28)

Dokonce jsem se dneska dozvědel kdo to vyboural :) zajimavé.


Michal kulčár (19.4.2010 14:46)

Jo takhle, no tak proto jsem ho asi na nenašel :) spíš jsem u něho byl, ale nevěděl jsem že je už vybouraný. Noo dneska jdu hladet poklady :) tak se tam kouknu.


Jiří Kaštil - začátečník (18.4.2010 21:12)

..hele Majku. Ten řopík o kterém píšeš už zabetonovaný není. Místní děti a omladina v rámci svých her na bunkrologii vchod uvolnili, udělali tam bordel, nějaké další škody na stavbě samotné a nechali to tak být....škoda.. K dotazu samotnému. Na konci 60-tých let, kdy se množily případy úrazů dětí při hrách a prolézání, v té době již opět volně přístupných bunkrů, bylo rozhodnuto tyto důkladně zabezpečit. Místní Národní Výbory dostaly příkaz tuto akci realizovat. Na Ostravsku a Opavsku, bylo během určité doby zabetonováno spoustu řopíků i pěchotních srubů. Kromě vchodů byly často zazděny všechny další otvory, včetně střílen. Časem ovšem začlo docházet k vybourávání tohoto zabezpečení nejrůznějšími zvědavci. I ten "můj" řopík byl zabetonovaný. Otázka tedy je, proč některé bunkry zabetonovány nebyly ???


Honza Vavruška (18.4.2010 14:49)

Ale jistě, že si bezdomovci rádi dají tu práci a jsou schopní zničit jakýkoliv zámek, pokud není zajištěn nějakým dodatečným nerozbitným zařízením. Ono když je v zimě venku -15° a v řopíku možná o nějakých deset stupňů tepleji, tak se asi moc dlouho nerozmýšlejí. A ze všeho nejradši si vybírají vyčistěné a udržované řopíky.
Tady u nás ve Stříbře s tím máme bohaté zkušenosti... :-((


Michal kulčár (18.4.2010 10:38)

Něco trochu podobného:
Nevíte někdo náhodnou proč na úseku XVI Nový Bohumín
je zabetonovaný řopík več:839


Galandák Filip (29.1.2010 19:52)

Podle mě je to pěkná pitomost.Úplně by stačilo kdyby objekt
pečlivě zamkli.Silně pochybuji že by si bezdomovci dali práci
dobývat se dovnitř,to sou schopný udělat vykradači LO ale
bezdomovci určitě ne krom toho když se někdo bude později
chtít do řopu dostat tak to bude muset vzít rozbruskou kravina


Jiří Doupal (29.1.2010 16:15)

Nene, tohle nebude o žádném papání. Jde o článek, který vyšel dnes v našich novinách (Nové Přerovsko). Pohodlně se usaďte a poslouchejte: Bělá pod Pradědem - " Do vojenských bunkrů, ve kterých si někteří bezprizorní lidé udělali bydlení, se už však nikdo nedostane. Vlastníci pozemků, na kterých bunkry stojí, si stěžovali na hluk a nepořádek. Musel jsem reagovat. Stavby jsou v majetku armády, proto jsem vyzval ministerstvo obrany, aby je zabezpečilo. Přijeli k nám a vchody zavařili, řekl Kružík." Myslíte si že je to dobrý nápad? Mě se to zdá jako blbost.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)