[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 44.214.106.184 () [ Přihlásit ]

Zaplavování jako překážka ALIAS ŘOPaquapark - aneb k čemu je inundační šachta

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Zaplavování jako překážka ALIAS ŘOPaquapark - aneb k čemu je inundační šachta

Honza Vavruška (19.1.2011 12:27)

Ale Martine, ty mluvíš, jako kdyby jsi měl taky vytopený bunkr!? :-D To už by bylo asi opravdu něco špatně, a i my tady v Plzni bychom o tom museli něco vědět! :-))
Apropo, traduje se, že kdyby se Hracholusky protrhly, tak u nás na Náměstí republiky by bylo metr vody... žbluňk!


Tomáš KOUBELE (18.1.2011 20:49)

Neznáš.. lumpové zašli za šikovným stříbrským tapetářem. Chvilku se zdráhal chlapík nevděčná, ale po shlédnutí flaši rumu, kartonu s velbloudem a po vyhnání všelijaké havěti bunkrácké i pomoc přislíbil..


Jiří Kaštil - začátečník (18.1.2011 20:01)

Vidíte?? I takoví prostí kluci z předměstí, si umí s tak náročným oborem, jakým bezesporu bunkrologie je skvěle poradit. Z těch si vem Majku příklad!!!


...Ale jak ty lumpy znám, jistě použijí lacinou tapetu bez hydrofobní úpravy, která jim v řopíku zvlhne a zvlní se...a ten papír, ze kterého je ušoulaný ten kulomet je určitě krepový, takže jim ho zanedlouho odnese vítr. A dobře jim tak nevděčníkům !!!


Nič Martin (17.1.2011 21:43)

Protitankový příkop typu Berounka. Nácvik zaplavení terénu proběhl téměř na výbornou. Jen vodníci na hrázi té louže u Stříbra to poněkud přehnali s množstvím vody kterou nám poslali. :-)


Honza Vavruška (17.1.2011 15:23)

Ba, že je to tak! A to není vše, zbrojovka Červený Hrádek, u které jsme měli objednanou výrobu TK vz. 24 se rozhodla, že s podnikáním v této republice končí. A kompletně přesouvá výrobní kapacity do Lvova na Ukrajinu!

Nuže nezbylo nám nic jiného, než si vyrobit repliku tohoto kulometu z papíru...


Tomáš KOUBELE (17.1.2011 15:19)

Největší problém byl s výběrem vzoru, já navrhoval kytičky. Ale zvítězil zdravý rozum a bude to imitace prken :-/


Michal Kulčár (17.1.2011 14:16)

tapeta? no to snad ne?


Tomáš KOUBELE (16.1.2011 14:56)

Vzhledem k naší finanční situaci jsme se po dlouhých hádkách a pěstních soubojích shodli na zakoupení levnější varianty v podobě tapety s imitací prken.


Jiří Kaštil - začátečník (16.1.2011 10:07)

S provozem řopíku v inundační oblasti mám sám zkušenosti. Ostatně už jsem je zde prezentoval. Při lonské květnové povodni u nás, když trvale pršelo a voda postupně stoupala, se začal řopík napouštět také nejdřív odspoda. Nakonec v něm bylo vody asi 2cm nad manipulační stolky...Takže si z toho Honzo nic nedělej, vyčerpej vodu... a letos už konečně dodělej tu výdřevu...ale pořádně. Né že vám tam budou plandat nějaký pochybný prkýnka z beden od rajčat. To musí bejt pořádná pevnostní práce....


Jiří Kaštil - začátečník (16.1.2011 9:47)

...jó voda ta je prevít, ta se dostane všude. Inundační šachta je spíš taková extravagantní parádička, než nějaký významný bojovník proti velké vodě. Tohle ostatně pochopili asi už i za 1.republiky. Tuším v knize ..Atypické objekty l.o. .. se píše, že už tehdy vznikly určité pochybnosti , a tak vodopropustnost u jednoho řopíku s šachtou vyzkoušeli...Ale opačným způspbem. Řopík napustili vodou...a ta do druhého dne z bunkru úplně zmizela. Prostě se vsákla do země. Takhle to samozřejmě funguje i obráceně. Zkrátka...ty řopejky by musely být z plastu, aby do nich neteklo.....


Honza Vavruška (15.1.2011 13:26)

Ale co no, hlavně, že žijem, ne? :-) Holt si místo muzea LO otevřeme ŘOPaquapark - to bude hit letošní sezony!

Ještě, že jsme loni nestihli dodělat tu výdřevu...


Honza Vavruška (15.1.2011 13:11)

Jelikož je cílem našeho klubu vojenské historie rekonstrukce řopíku s maximálním důrazem na historickou věrnost, nemohli jsme opomenout ani tak významný fakt, jakým bylo uvažované zaplavení okolního terénu pevnůstky rozvodněným korytem řeky Úhlavky. A když ruku k dílu přiložila i sama matka příroda, nebylo proč otálet! Přesně z tohoto důvodu byl náš řopík vyprojektován s prodlouženými základy, izolací proti spodní vodě a u vchodu s malou inundační šachtičku. Nuže posuďte sami, jak úspěšní jsme byli a jak to všechno nakonec dopadlo!


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)