[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 54.80.11.160 () [ Přihlásit ]

Tykání vs. vykání

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Tykání vs. vykání

Dušan ŽATECKÝ (14.3.2012 17:18)

V jedné z místních firem pracoval tichý, distingovaný, decentní a hodný pán. Pedant, špička ve svém oboru, téměř by se řeklo vědec. A toho jednou chlap, co měl vedle něj garáž, příšerně vytočil. Protože agresivně a tupě obhajoval jakési úplné a na první pohled zcela zřetelné nesmysly. Očitý svědek vypověděl že uvnitř vědce následně bouchly saze a zařval: VY pi*o!!!" Ani v téhle situaci nedokázal tykat ... :-)


Petr Kozel (14.3.2012 9:12)

... ano, "vy vole" se říká dost blbě... :D


Luděk Tondr (13.3.2012 22:30)

Tobě se to zpívá, když seš teprve u téhle sloky. Mě už pouštěj v šalině mladý holky sednout :-)


Jiří Kaštil - začátečník (13.3.2012 20:06)

Luďku, říkej mi klidně "Ty vole"...nám mladejm to nevadí....A to "už mi není ani třicetpět...i když to moc krásná léta jsou...nebral bych je ani náhodou :-) "....


Luděk Tondr (13.3.2012 13:49)

Pokud oslovujete kamaráda, kterého osobně znáte, pak je samozřejmé, že mu tykáte. Pokud ale odepisujete někomu zde na fóru, koho jste nikdy neviděl, a znáte se jen "virtuálně", pak bych doporučoval obezřetnost a raději vykání. Už kvůli vám, abyste se pak třeba necítil trapně.

Například hodně lidí mi začalo v odpovědích na fóru a mailech samozřejmě tykat. To mi nevadí, ale pak jsem mnohokrát zažil, když jsem se s nimi měl možnost setkat ve skutečnosti na nějakých akcích, že byli v první chvíli zaražení a cítili se trapně. Proč? Protože asi předpokládali, že tady jsou všichni přibližně stejně staří - tedy mladí. A já, slovy písně: "už mi láááásko není dvacet let, už mi není ani dvacet pět..." :-)) Tedy, do důchodu mám ještě taky daleko, ale přeci jenom to může být společenský trapas.


Vladimír Sýkora (13.3.2012 12:32)

> DŽ
Tak pozor. Nepřekrucujte mé tvrzení. Já nenařizuji, aby se zde vykalo.
Nechte laskavě na osloveném, aby napsal, co si přeje a nikoliv, aby psal, co si nepřeje.


Dušan ŽATECKÝ (13.3.2012 12:05)

Tak vidím, že jsem byl adminem V. Sýkorou veřejně pranýřován. :-) Za věty „Tady je zvykem si tykat. Já jsem Dušan.“
Připadá mi nenormální abych si zde vykal s lidmi, kteří jsou mí kamarádi a které osobně znám. Navíc kromě zmíněných za kamarády (kolegy ?) považuju i ostatní účastníky fóra. Já osobně stojím o to aby mi ostatní tykali. Pokud si někdo nepřeje abych mu tykal (třeba ho to uráží nebo já nevím co) stačí aby to napsal.
Pokud je to pro admina nepřípustné tak mi nezbyde než přejít na to pro mě neosobní vykání. Jinak bych riskoval zákaz?

Příspěvek přesunut z tématu 30. září 1938


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)