[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 54.226.210.133 () [ Přihlásit ]

Několik základních informací pro úvod


Jelikož se čím dál častěji setkáváme s dotazy na problematiku vybavování LO při rekonstrukci do různých časových období, pokusím se zde toto téma trochu nastínit. Nejedná se však o vyčerpávající studii, berte to jako letmé seznámení a námět k dalším diskusím. Tyto stránky jsou otevřeny pro veřejnost a můžete sem napsat i svůj názor. Já netvrdím, že můj pohled na tuto věc je 100% správný, vycházím jen z poznatků získaných průzkumem necelých třech tisíc objektů z různých oblastí, které jsem od roku 1995 prošmejdil, a ze získaných archivních podkladů.

Pokud se rozhodnete rekonstruovat objekt LO vz. 37, je třeba se rozumně rozmyslet, do jakého stavu a z jaké doby jej chcete uvést. Vždy by dotyčný nadšenec měl vycházet z místních poměrů a vlastních možností. Podstatným rozhodnutím je také to, zda objekt bude vybaven sci-fi podle zkreslených představ majitele nebo zda se pokusí o zachycení reálného stavu. Každopádně se jedná tak nebo tak o velice náročný úkol vyžadující nemalé množství času a prostředků.

Jako první počin pro získání inspirace (ne muzejních exponátů!) doporučuji návštěvu areálu opevnění Slavonice, který se po několika měsících od vzniku vypracoval na nejlepší v republice.




Vloženo: 12.1.2005
Autor: Jan Lakosil
Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)