[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 54.205.116.187 () [ Přihlásit ]

Výlet na MJ (jižní Moravu)


V čase dovolených je typický způsob trávení času cestovat. Proto jednoho parného letního dne jsem vyrazil na jižní Moravu.

Zajímalo mne, jak se dělá řopík snadno a rychle.

Nejdříve jsem však s kamarády navštívil šatovskou MJ-S-3, kde jsem byl v úvodu verbálně velmi tvrdě (bez legrace) inzultován Jirkou Špinarem. Fotil jsem totiž vchod srubu a elektromagnetický zámek. Jirka, který mne do toho dne, neznal, si myslel, že jsem ze Skutiny!!! Další komentář je zbytečný! Jirkově reakci se nedivím.

Po vysvětlení, že nemám nic společného s lidmi, kteří mají k opevnění velmi "svébytný" vztah jsme v dobrém rozmaru absolvovali prohlídku srubu.

Byl jsem v bunkru naposledy služebně, takže mne mile překvapila začínající expozice, byť zatím velmi strohá.

Poté jsme vyrazili na blízký řopík "snadno a rychle", kde pilně pracovali Martin Černý a Honza Lakosil se svojí slečnou, která maskovala objekt. Řopík je vybaven velmi spartánsky, ale funkčně. Pouze je škoda, že jeho přístupnost ve vybaveném stavu je pravděpodobně velmi zřídkavá.

Příjemný den jsme zakončili prohlídkou Vranovského muzea LO. Provozovatelé zde odvedli velmi precizní a výbornou práci, jen tak dál!




Vloženo: 29.9.2005
Autor: Martin Urbánek
Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)