[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 34.238.138.162 () [ Přihlásit ]

Pozvánka na akci Přepadení řopíků 2006


Pevnostní areál Slavonice si vás dovoluje pozvat na třetí ročník vzpomínkové akce:

PŘEPADENÍ ŘOPÍKŮ 2006,

která se koná v Pevnostním areálu Slavonice dne 5. srpna 2006 v 14 hodin. Diváci letos shlédnou dvě bojové ukázky – v první části bude předveden boj čs. armády se sudetoněmeckým Freikorpsem a v druhé části se bude jednat fiktivní střet čs. vojska s německou Wehrmacht. Oba boje se budou odehrávat v reálném prostoru na bývalé linii lehkého opevnění vz. 37 vybudovaného v letech 1937-1938. Přímo do boje budou zapojeny dva navzájem palebně se podporující řopíky v lesních průsecích a doplněné o protipěchotní překážky. K vidění bude dobová výzbroj a výstroj účastníků, technika a po skončení bojové ukázky budou otevřené i objekty muzea.

Přístupové trasy:

Viz přiložená mapka. Ze Slavonic po turistické značce nebo autem směr Stálkov, u Bejčkova mlýnu odbočit vlevo (spojnice na silnici Slavonice - Staré Město p. L), na vrcholu stoupání je možno odstavit auto a pokračovat k objektům areálu pěšky po vyznačené cestě. U parkoviště je nad silnicí jako poutač objekt vz. 37 uvedený do podoby imitující stav po betonáži před dokončením terénních úprav. Vzhledem k možným problémům s nedostatkem parkovacích míst v blízkosti areálu, možno využít parkovacích kapacit přímo ve Slavonicích.

Vstupné:

Dospělí 40 Kč, děti do 15 let 20 Kč.

Upozornění:

Vzhledem k použití akustických efektů není vhodná přítomnost domácích zvířat.

Na vaši návštěvu se těší pořadatelé – Pevnostní areál Slavonice.

Poznámka:

Autoři tohoto webu vřele doporučují návštěvu této akce, která se pro nás stala jakousi kultovní řopíkovou akcí, kterou si nenecháme utéct ani letos. V rámci bojové ukázky budeme pokračovat i v testování výbavy LO během „boje“.

Pokud vlastníte dobový stejnokroj s patřičnou výstrojí a máte zájem zúčastnit se ukázky, bližší informace sdělí pořadatel – Jiří Duchoň (tel. 774 640 750).


Zde je několik fotografií z minulého ročníku, které pořídil kolega kpt. Martin Urbánek.




Vloženo: 11.7.2006
Autor: Jan Lakosil
Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)