[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 44.195.30.216 () [ Přihlásit ]

Informace o stavu databáze

Diskusní fórum > Informace o provozu www.ropiky.net > Informace o stavu databáze

Tomáš Kamenský (8.3.2006 7:16)

Od počátku tohoto týdne jsme přešli na Profi hosting s 2 GB volného prostoru (děkuji Stupíkovi a OMS), takže v současné době nahrávám staré fotografie do databáze. Od pondělí (13. března) tak s radostí můžu vyhlásit ukončení omezujících pravidel pro vkládání fotek. Přesto nadále prosím aby jste vkládali fotky, které mají pro ostatní uživatele stránke nějakou cenu - tedy fotky na kterých je vidět něco podstatného, co na starších fotkách není. Nemá smysl mít u jednoho bunkru pět nebo šest identických fotek, případně snímky rozmazaného křoví foceného z jedoucího auta, záběry z rodinného alba a tak podobně. Nyní můžete nahrávat i fotky větší než je původní limit 640/480 pixelů - měly by se automaticky zmenšit. Nahrávat je možné také fotky na výšku. Velikost upploadovaného souboru by však neměla přesáhnout 1,4 MB.


Tomáš Kamenský (18.1.2006 13:47)

U jednotlivých objektů byl u souřadnic vložen odkaz na zobrazení "situace objektu" - má smysl pokud jsou vloženy alespoň dvě a ideálně tři a více souřadnic a je na nich vidět vzájemná odchylka jednotlivých měření ve vztahu k vypočteným průměrným souřadnicím.


Tomáš Kamenský (17.1.2006 21:10)

Znovuzprovozněna provizorní mapa (oleáta) objektů lehkého opevnění - prozatím ji lze posunovat pomocí klikání na okraj mapy, jakmile se mi podaří doladit ovládací algoritmy.


Tomáš Kamenský (13.1.2006 15:46)

Do databáze byly přidány statistiky zaměřenosti jednotlivých úseků dle sborů. Jak už název udává, jedná se o seznam úseků s hodnotami u kolika procent objektů jsou již k dispozici souřadnice. Na statistiky se dostanete kliknutím na odkaz na hlaní stránce databáze dole.
Ještě poznámka ke sloupcům:
Zaměřitelno = všechny objekty které byly postaveny nebo započaty a dochovaly se alespoň jako trosky.
Odhadnutelno = zahlazené objekty u nichž nelze v terénu nalész přesné stanoviště a souřadnice byly určeny z archivních údajů.
Pokud jsou zaměřeny všechny zaměřitelné objekty je text řádku červený, pokud jsou zde i všechny odhadnuté souřadnice je řádek vypsán tučně, neboť se jedná o úsek z hlediska průzkumu ukončený.
Pokud se místo údajů o počtu souřadnic zobrazují prázdná políčka, pak stačí kliknout - skočit na seznam objektů v úseku a zpátky a hodnoty se zobrazí.


Tomáš Kamenský (13.1.2006 9:23)

Ještě poznámka k fotografiím - na první pohled to vypadá že zmizela většina fotek, ale není tomu tak. Na offline verzi stále existují a jakmile zvětšíme diskový prostor tak se zde opět objeví. Pouze jsem je "zamkl" tak aby se na jejich místě zbytečně neobjevovaly bílé čtverečky - proto prosím nevkládejte je znovu!.


Tomáš Kamenský (13.1.2006 9:16)

K dnešnímu dni (pátku 13. ledna) je opět v provozu zadávání dat do databáze. Nyní je opět možné vkládat souřadnice (po jedné - zatím není možné vkládat hromadně pro celý úsekú, fotografie a poznámky. Příslušné odkazy najdete na kartě objektu po přihlášení.
Nově je zařazeno průměrování souřadnic pokud jsou zadány alespoň dvě pro jeden objekt s výpočtem vzdálenosti konkrétní souřadnice od průměru (to má smysl od počtu tří souřadnic na objekt).
Další změnou je úprava vkládání fotek, kdy je možné upploadovat i velké fotografie, které budou automaticky zmenšeny na formát 640/480 nebo 480/640 v závislosti na tom zda jsou na šířku nebo na výšku.
Změnou, která se pro běžné uživatele nijak neprojeví je možnost "uzamčení" nedůveryhodné souřadnice tak, aby jedna špatně zadaná neznehodnotila průměrnou polohu objektu - to mohou provádět administrátoři.
Pouze administrátoři nyní mohou nyní měnit základní informace o úseku (typ, odolnost a základní poznámku) - pokud najdete nesrovnaslost skutečnosti se záznamem v databázi vložte u objektu poznámku a admini záznam následně upraví.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)