[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.133.141.6 () [ Přihlásit ]

Kurte, vidíš ho ?

Diskusní fórum > Diskuse o článcích na serveru ropiky.net > Kurte, vidíš ho ?

Jan Ciglbauer (10.9.2007 20:19)

Nerencat! :-)


Petr Kozel (10.9.2007 14:18)

Nemluvě o tom že je jen tak naoko z dvouokých ocásků...


Jan Ciglbauer (30.8.2007 19:06)

Hmm, nádhera. Loni když byly u nás polomy tak jsme si taky takhle zamaskovali bunkr, ale kdo zná náš bunkr ví, že tam je jistý problém s plotem zahrady drážního domku... Takže ani obvodová překážku nelze úplně realizovat...


Jiří Duchoň (29.8.2007 21:14)

Ve Slavonicích je.


Jan Ciglbauer (27.8.2007 19:19)

On si stejně nikdo řopík s maskou nikdy neudělá a tak všichni děláme stav řopíku po německém fotodokumentování při záboru, kdy byla maska odstraněna aby byl bunkr vůbec vidět... :-)


Nič Martin (27.8.2007 15:09)

Ani maliník ani ostružiník. Tuhle pichlavou chamraď si k řopíku tahat nebudu. Stačilo mi když jsem se tím brodil k řopíku u vranovský přehrady.
Na druhou stranu jako PP překážka je to docela dobrý. A když nepřinesou menáž tak je v nouzi nejvyšší aspoň co obírat.
To není stádo berušek ale stádo veselejch krav. :-)


Lubomír Purchart (25.8.2007 22:31)

Nebyl by lepší malinovník? Ta červená by se s malinama lépe kryla než s ostružinama :D


Jan Ciglbauer (25.8.2007 7:43)

Vzpoměl jsem si na jednu část knihy Mildy Svitáka, kde píše o podobném problému. Nejdříve o úsecích IV.a a IV.b vz.36: Zajímavé je že podle původních plánů měla být použita hnědá, ale na místo ní byla z neznámých důvodů realizována cihlově červená, tedy značně výraznější barva.
Podobně píše o úseku H-43 LO vz.37, kde dodává: Mnozí zájemci o čs. opevnění poukazují na to, že kamufláž podobného typu objekt spíše prozrazovala než maskovala, neboť jasné červené skvrny jsou i na pevnůstkách stojících v tmavém lese. Musíme si ale uvědomit, že každé maskování mělo svůj systém a nátěry byly jen základem, tedy jakousi "základovkou" budoucí masky. Objekty se totiž ještě zastíraly drátěnou sítí přetaženou přes stěny, do níž se vplétaly větve, křoví a kolem pevnůstek byl vysazován ostružiník, který se později po drátěné síti sám popínal.


Luděk Tondr (22.8.2007 11:02)

"Kurte, vidíš ho?" "Ne Hansi. Nic tu není. To bude jen propagandistický žvást, že tu češi postavili nějaké bunkry. Ale koukni se támhle! Vidíš to stádo červených berušek?! Přísahám na hitlerův knírek, že tolik jsem jich pohromadě ještě nikdy neviděl. Hansi pusť tam jednu dávku, jestli se rozletěj..." Rrrrrratatata... "Šmarjá, Hansi, tys je pěkně rozdráždil, ony po nás taky střílí! Hoď tam granát a padáme pryč!" (To byl pokus o vtip...) ------------ Jéééjdanáčky, já netušil, že tím vyprovokuji přespolní běhy po okolních stráních! Já jsem jen bohapustý teoretik a zdá se mi (pořád), že jedinný flek, který přitahuje pozornost, je ten červený - nafialovělý. Ostatní přirozeně zapadají do okolí (tedy na fotkách, v reálu jsem to neviděl, je to pro mne trošku z ruky). Prostě si myslím, že ta červená má být do hněda. Ale je to jen můj názor a žádný archivní důkaz pro to nemám. Tož tak...


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)