[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.136.97.64 () [ Přihlásit ]

Smutný konec muzea B6-51 v Berouně

Diskusní fórum > Muzea lehkého opevnění > Smutný konec muzea B6-51 v Berouně

Nič Martin (23.6.2009 23:53)

Smutný konec muzea byl jen dočasnou záležitostí. Po přemlouvání a přesvědčování od různých kolegů je již opět obnovena činnost, byť s poněkud jiným složením expozic. Většinu ze zcizených exponátů se podařilo v relativně krátké době nahradit novými (ne všechny ale jsou vystavené).
Jak někteří kolegové poznamenali: "Byla by škoda těm zlodějskejm parchantům zavdat k vítězné radosti nad zlikvidovaným muzeem."


Martin Černý (8.2.2008 7:57)

V takových případech myslím ani nemá cenu volat Policii, ještě jsem neslyšel o vloupání do LO, které by vypátrala. Snad jen kvůli zdokumentování. Znovu apeluji na VŠECHNY muzea. Opsání si výrobních čísel a vytvoření tajné idnetifikační značky je to NEJMENŠÍ, co můžete pro bezpečnost svého vybavení udělat ! ! ! Po případném odcizení se pak věci mnohem lépe dohledávají a je možné dokázat, že dotčená věc byla opravdu ukradena ve vašem muzeu.


Jan Ciglbauer (6.2.2008 14:17)

To asi s každým z nás, kdo to myslíme s bunkry vážně...


Crha Aleš (6.2.2008 12:07)

To je, Honzo, problém...Ono to ani vlastně nejde nahlásit jako krádež nebo snad ano? Kdyby se mi ale dostal ten šmejd, co to ukrad dostal do ruky,tak nejen se mnopu bude mít vážnej problém..


Jan Ciglbauer (6.2.2008 10:10)

Tak, tak... Napadá mne že pomalu bude muzeí LO, které ještě nikdo nevykradl menšina. Je to hnus; hlavně když si člověk uvědomí, že zatímco dříve bylo vykradení nějakého muzea spíše dílem sběračů šrotu, později těch, kteří si začali uvědomovat cennost exponátů a dnes zřejmě i těch, kteří si také chtějí udělat "muzeum" a protože do republiky se už velmi těžko něco shání, tak si to opatřují takto. Škoda, že nemáme podobné zákony jako třeba v Americe, hned bych si do bunkru namontoval nějaký pěkný zařízeníčko, který by případnému šmejdovi utrhlo alespoň pár prstů... stejně si nevzpomínám že by snad někdy byl nějaký zloděj v LO dopaden


Crha Aleš (5.2.2008 20:42)

To je prostě hnus, velebnosti! A to nejen prot, že jsem dlouhá léta Martinův spolupracovník. Něco děláme pro lidi, ne pro vlastní zviditelnění( teda aspoň někteří z nás) a i přesto nám někdo chce tuto radost kazit. Bohužel musím zkonstatovat, že úmrtnost muzeí na Pražské čáře je docela veká. Vezměme, že během dvou let skončila z různých( a ne zrovna dobrovolných důvodů) celkem tři muzea v Karlštejně, Bězděkově a nyní v Berouně. Muzea v Berouně je věčná škoda!!!


Martin Rajnyš (5.2.2008 19:58)

Ještě jednou se Martine připojuji s Lítostí ,nad zaniknutím dalšího kvalitního muzea LO.Připadá mě, že čím rychleji se snažíme nějaké nové muzeum zprovoznit ,tím je někdo rychlejší v jejich likvidaci.Snad se Ti bude lépe dařit na novém působišti.


Nič Martin (5.2.2008 19:01)

Vážení kolegové, s lítostí Vám oznamuji, že minimálně pro letošní sezonu se bez náhrady ruší všechny otvíračky a muzeum v Berouně s největší pravděpodobností zaniká. Po dvou letech relativního klidu jsem 3.února 2008 zjistil vykradení svého objektu. Ztratily se tyto věci: PRVOREPUBLIKOVÝ VENTILÁTOR PRVOREPUBLIKOVÝ ADAPTOVANÝ LAPAČ PRVOREPUBLIKOVÝ PERISKOPOVÝ ZÁVĚS S RUČKAMI POVÁLEČNÁ VSTUPNÍ MŘÍŽ panc.dveře vz.47 včetně čepů a nových podložek, POVÁLEČNÝ UZÁVĚR VCHODOVÉ STŘÍLNY TYPU I, 150mm granát (příjemnou zábavu s tímto exponátem), torzo 100mm granátu, hilzna ocelová ráže 150mm (ten hajzl snad ani nevěděl že to není německá ale ruská), 2 oký překážkový kolík bez patky, Bohužel se již nepodařilo dohledat dříve poznamenaná výrobní čísla zcizených exponátů... :-(( Kdo stál za tímto ohavným činem se asi nikdy nepodaří zjistit, jisté však je, že díky tomuto vykradení zaniklo jedno z muzeí na pražské čáře.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)