[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 54.144.95.36 () [ Přihlásit ]

111

Diskusní fórum > Diskuse k fotografiím a souřadnicím > 111

Jiří Tomek (6.1.2009 11:50)

A kdeže máte ty pochybnosti?


Jiří Tomek (6.1.2009 11:49)

Nene, já jí nemám jinde. naopak, spíš jsem jí tak původně taky dal. Jenže se mi to zdá nějak blízko vzhledem k terénu mezi 47 a 49. zbytečně.nevím.A u těch Vraňan by mohlo jít o to, že třeba něktré byly přímo na břehu a některé na první hrázi a ruhý sled až na druhé hrázi. Jako je tomu u Lužce. Ale asi už to nemá cenu zkoumat, jen ještě příležitostně projdu pole za budovou patřící kjezu, jestli se tam na poli něco nenajde. Mě tenkrát taky dal Lášek svou mapku, ještě neexistoval ani internet:) ale jak se ukázalo, tak tam měl chyby.


Vladimír Sýkora (5.1.2009 14:58)

48?
Vzhledem k tomu, že lokalita v podstatě odpovídá jak materiálům dle Likovského&Bauera, tak v této části nepublikováným materiálům Láška, tak ani já po analýze dobových leteckých snímků nemám příliš pochybnosti. Ty mám jinde ;-)


Jiří Tomek (2.1.2009 20:01)

Dotaz na p. Sýkoru. Když si promítnu celou linii od soutoku, tak jsou mezi objekty krásné pravidelné rozestupy. Neštymuje mi tam, ale vůbec 48ka. Skoro poloviční rozestup na obě strany úplně bez důvodu. Při tom je to jeden z dost problematických objektů. Jako by tam ani neměl být a taky nenalezen, pouze menší vlna, kterých je tam všude dost. Když se podívám na německé mapky odstřelů v knize Opevnění v okolí Prahy, tak mi naopak nějak nevychází počty objektů u Vraňan. Jako by tam měl být ještě jeden. Je to mapka na str.77. Zhruba u objektu 8 jsou jakoby dva vedle sebe. Ať počítám od Lužce nebo Vepřku, pořád tam přebývá. Pro upřesnění je to mezi písmeny D a A nápisu Moldau. Nemůže to být tak, že se nám to celé posouvá? Musím říct, že podle té mapky odstřelů jsem našel nejeden objekt na 111 i A-1. Je poměrně přesná a hlavně kreslená podle ještě stojících bunkrů. Můžu poslat meilem. Díky.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)