[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.145.156.46 () [ Přihlásit ]

Duplicita VEČ

Diskusní fórum > Diskuse k fotografiím a souřadnicím > Duplicita VEČ

Vladimír Sýkora (24.4.2009 16:42)

Databáze dovoluje duplicity (obecně multiplicity) v jakékoliv položce. Relace ošetřena je. Nehledě na to, že VEČ nepatří mezi stěžejní kódy, na které by se něco "věšelo". Takže je dokonce možná duplicita třeba i čísla ve sloupci označeném ŘOP. I takový případ tu máme.
Ve VEČ chyby máme, docela dost, průběžně to opravuji, ale protože to nepovažuji za prioritu, tak se mi opravovat nechce a chyby v tomto případě přetrvávají delší dobu.

U té chaty to bude chvíli trvat.


Petr Palec (24.4.2009 16:08)

A když už jsme u těch chyb, prosím o opravu informace u chaty osádek LO XVI úseku, která je v databázi neřopových objektů. Karviná opravdu není ve Středočeském kraji. :-)
Zřejmě se to generuje z nějaké tabulky krajů/okresů a tam je to chybně.


Petr Palec (24.4.2009 15:50)

Ano, je mi jasné že to zde v MySQL? ošetřeno není, třeba unikátním klíčem. Já na to narazil u XVI a překvapilo mě to na první pohled, při přípravě na terénní průzkum. Chyba je skutečně v databázi. Objekt XVI/9/A-160 má ve skutečnosti číslo 848 (viz foto). Jen mě to překvapilo protože jsem se s tím zatím nesetkal a zajímalo mě zda se nestává že chybu udělají již vojáci. Podíval jsem se vůkol a třeba XIII/239/A-120 má v databázi VEČ čísla dokonce dvě. No, pak je to tedy další údaj co se vyplatí kontrolovat.


Vladimír Sýkora (24.4.2009 14:50)

Já myslím, že to obvyklé není a že to pravděpodobně nebyl úmysl číslovatele či příslušné očíslovací komise. Záleží na tom, kde se ta duplicita objeví. Pokud ta chyba nastala, tak v papírových materiálech se to řeší přidáním písmene. To dodatečné písmeno se pak nemuselo dostat na objekt. V terénu je to možné také tím, že nápisy podléhají změnám vlivem povětrnosti. Taková osmička se může časem tvářit jako nula, devítka, šestka či dokonce trojka. Pokud číslo zůstalo zřetelné, tak je to asi chyba. Asi více by věděl Honza L.
Databáze duplicitu neřeší, databáze ji bere na vědomí.


Petr Palec (24.4.2009 13:46)

Zajímalo by mě, zda je obvyklé že jedno VEČ je ve stejném úseku použito vícekrát. Já jsem toto ještě nezaznamenal, stává se to běžně? A jak se to pak řeší v databázi?


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)