[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.223.196.59 () [ Přihlásit ]

Výroba replik kulometní lafety L. O. starého typu

Diskusní fórum > Muzea lehkého opevnění > Výroba replik kulometní lafety L. O. starého typu

hraničář (1.9.2010 8:54)

Nelze než souhlasit se Začátečníkovými pochybami z let minulých. Nelze popírat, že naší prioritou je především výroba lafet do objektů t. o. Rovněž tak nepředpokládáme obrovský zájem u vylitokolečkářů, protože rekonštrukérů, kteří mají v péči objekty starého typu je výrazně méně. Co se týče kvality provedení: pokud bude výrobce ten, se kterým jsme zatím dohodnuti budou samozřejmě ku shlédnutí jeho předešlé práce, protože se v našem oboru pohybuje dlouhá léta ;)


Jiří Kaštil - začátečník (31.8.2010 22:26)

..nebo přinejmenším nesplnila očekávání. Ve výrobě byla svého času i série maket TK37. Originály v té době nebyly příliš k mání a když tak, tak stály bratru kolem 40 000 Kč. Výsledný výrobek, (opticky relativně kvalitní maketa TK) nebyl nikterak levný, ovšem s tímto faktem se předem počítalo...Problém byl, že zbraň zdaleka nedosahovala slibovaných parametrů. Nešla instalovat do kolébky originální lafety v TO, nešla nasadit původní ramenní opěra, nemluvě o příslušných úchytech na optiku či PL zaměřovač... Z dnešního pohledu, to byly vyhozené peníze. Na nikoho se samozřejmě nelze zlobit.... Nejsem škarohlíd....Přeji úspěch, a hlavně jsem zvědavý, jak celá akce nakonec dopadne !


Jiří Kaštil - začátečník (31.8.2010 22:12)

Tato připravovaná akce je jistě velmi chvályhodným počinem. Na stránkách o supertěžkém opevnění je obdobná nabídka na výrobu nějakejch "lafetulí" do zvonů objektů TO či co, a to od stejné partičky lidí. Pokud se dílo zdaří a světlo světa po více než 70-ti letech zří krásné a funkční pevnostní lafety pro čs. opevnění původních vzorů...tak klobouk dolů, poklonit se, a výrobce, zadavatele a spolupodílníky, jednotlivě titulovat nadosmrti: " Velký Vezíre ". Ale...ale...zatím jsem se nemohu ubránit dojmu , že navzdory všem akcím podobného typu, je úspěšně realizována pouze individuální výroba. Vzpomeňme výzev na hromadné objednávky znovuvyrobených dřevěných střeleckých lavic do LO jejichž výroba byla údajně plánována , plány na masovou výrobu lafet vz.37 do LO...atd. Možná se mýlím, ale nějak se mi zdá, že taková akce vždy nějak tak vyšuměla do ztracena...


hraničář (30.8.2010 11:09)

Dobrého dne všem, Eskadra smrty přichází s dlouho očekávanou nabídkou výroby replik kulometných lafet, které se pravděpodobně nedochovaly, přesto by se však některým rekonstrukce chtivým jedincům mohly v jejich exposicích vyjímat. Inu, nabídka jest jednoduchá. Připravujeme maloseriovou výrobu kulometní lafety l.o. starého typu, t. j. jak všichni jistě víte "královopolské" lafety určené pro objekty starého typu. K výrobě bude použito dochovalé původní výrobní dokumentace. Materiál samozřejmě volen tak, aby co nejvíce odpovídal původnímu současně však také s ohledem na funkčnost, která by měla být samozřejmostí. Abychom mohli stanovit přesné náklady s tím spojené prosím případné zájemce, by se nám ozvali do 30. září t. r. Taktéž prosím udejte počet kusů. Pro případné nezávazné objednávky, jakož i pro další dotazy stran výroby prosím použijte našich adres - máte na výběr ze dvou: má - franta.chcipak@seznam.cz Jiřího Vaněčka - jiri.vanecek@centrum.cz Vylitejmkolečkumbetonu zdar :)


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)