[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.145.23.123 () [ Přihlásit ]

Legendární řopík hořce zaplakal

Diskusní fórum > Diskuse k fotografiím a souřadnicím > Legendární řopík hořce zaplakal

Jan Lakosil (3.11.2010 16:12)

Tak nějak jsem čekal, že toto povídání zakončí Začátečník informací, že chybějící dveře s nasazením sobě vlastním demontoval ve III. sboru, dovezl je vlakem do Devínské Nové Vsi, odkud je v batohu donesl k 4-střílnovému řopíku, hodil je do inundační šachty, vyšplhal se nahoru po laně a osadil dveře zpět na své místo. Nutno přiznat, jsem trochu zklamán :-))


Luděk Tondr (3.11.2010 10:39)

Co se rozčiluješ? Třeba je taky někdo s láskou vyzvedl a má je doma ve vazelíně, stějně jako ty, ty svoje.

Buď rád, že tě vůbec pustili na Slovensko, a že tě nechytli, jak pašuješ přes hranice nějaké dveře, stolky, sekyrky, trinkwassry... :-))


Jiří Kaštil - začátečník (2.11.2010 22:03)

...jako bych to snad tušil, s nasazením sobě vlastním, jsem pro všechny případy, zrovna minulý měsíc, sám evakuoval jedny adaptované dveře R-239 ze III.sboru, tzn. z potencionálního dosahu všudypřítomných "dlouhoprstých". Evakuoval jsem je opatrně, s láskou a péčí, do klidu, bezpečí a vazelínového komfortu svého mobilizačního skladiště. ....Váš krátkoprstý "začátečník"


Jiří Kaštil - začátečník (2.11.2010 21:50)

...až do dnešních dní, kdy mnou naprosto otřásla ta neuvěřitelně zdrcující informace. ...Pan Henrich Ť. s lítostí oznamuje a přiloženou fotografií vloženou do databáze neodiskutovatelně dokladuje fakt, že: "VELIKÁN MEZI MALÝMI, PERLA VII. SBORU A ŽIJÍCÍ LEGENDA NAŠICH SRDCÍ...přišla o své ocelové dveře... Nebyly sice původní, pocházely z období reaktivace, ale stejně....Jak vypadá bunkr bez dveří.... Copak si to lidé, kteří takto krutě zneuctili jeden z našich nejkrásnějších řopíků, vůbec neuvědomují ??? Pro pár špinavých mrzkých mincí, by snad prodali i svou vlast...."Dlouhoprstí" ???...jak aktéry zmizení dveří glosuje pan Henrich ?...nevím... Vím jen, že řeka Morava ztratila pro mne tímto dnem kus svého neopakovatelného kouzla...


Jiří Kaštil - začátečník (2.11.2010 21:27)

..ohromen bláznivou konstalací celé stavby a jejího avantgardního umístění, jsem vyšplhal po notně zteřelém špagátu do inundační šachty nahoru, až do úrovně vrchního "povodňového" patra...S bušícím srdcem jsem pak vstoupil dovnitř.... přímo dovnitř nitra objektu! Je to bratru dobrý řopík! Starý dobrý řopík! Tento čtyřstřílnový, smrtonosný, železobetonový blok, zlidšťujě snad jen přehmat našich dědů, co se osazení ocelolitinových periskopových trubic týče. Jsou zcela fatálně a totálně obrácené naruby...nu což,nevadí...Poválečná reaktivace vtiskla tomuto objektu taktéž specifický a nesmazatelný punc. Hodnotných dojmů... zanechal ve mne tento vskutku dobrý řopík!


Jiří Kaštil - začátečník (2.11.2010 21:08)

Když se mi poprvé, shodou okolností nedlouho po ukončení ZVS, dostala do rukou tehdy novinková bunkrologická publikace "Československá zeď" , kterou mimochodem já osobně považuji za dosud nepřekonané elementární dílo shrnující problematiku čs. opevnění, věděl jsem již tehdy naprosto jistě, že ten bizarní bunkřík, jehož fotografie zdobí zadní vnější stranu obalu oné knihy, někdy musím osobně prozkoumat..A tak se také stalo....na ten okamžik, jsem si ovšem musel nějakých téměř 15 dlouhých let počkat....


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)