[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.223.106.232 () [ Přihlásit ]

časopis Válka a září 1938

Diskusní fórum > Diskuse o článcích na serveru ropiky.net > časopis Válka a září 1938

Miroslav Srb (19.9.2013 21:52)

Možná to vyzní jako anální alpinismus, ale normálně, bez emocí jsem přečetl pouze příspěvky panů Fidlera, Lakosila a Svobody. "Svatá trojice" to udržela nad vodou...jinak...jak to sdělit, aby nevypadalo více než zaujatě. Mno, předpoklad, že když někdo použije nejnovější odbornou literaturu na dané téma, tak nemůže nic zkazit...se jaksi nepotvrdil. A rovněž si dovolím použít své okřídlené...vzdělání není zárukou inteligence. Obecně...vydavatel zcela zbytečně využívá služeb (snad placených) editora. Zde tedy editorky, navíc vzdělané...tak říkajíc v oboru. Pro mě, bohužel, opět horká jehla a vcelku vyhozené peníze. Asi nemůžeme očekávat, že to jejich "nové" vydání Války revue speciál o ČSR v roce 1938, by doznalo nějakých faktických změn.


Tomáš Svoboda (19.9.2013 17:50)

Právě že úplně zbytečně. Ševče, drž se svého kopyta. No a proto jsem si říkal, že by se sem hodily opravdu aspoň ty srandovní :-)


Dušan ŽATECKÝ (17.9.2013 8:44)

Zdarec Tome! Kontaktoval mě kámoš a oznamoval mi právě to, že zmíněné časopisy (speciály) vyšly. Byl z nich nadšený (obecně se zajímá o historii), ale když jsem si říkal že ho upozorním na nepřesnosti a důsledně začal pročítat články - tak jsem byl v šoku! Neříkám že je to vždycky úplně blbě, ale je tam dost A TO UPLNĚ ZBYTEČNĚ zavádějících a mylných informací. Říkal jsem si že to sepíšu a hodím sem - jenže se ukázalo že je toho opravdu hodně.


Tomáš Svoboda (16.9.2013 12:02)

Jo. Kromě zajímavých informací se dozvíte i dost legračních zvěstí. Je jich tam dost a to především od profesionálních historiků, kteří jaksi rozumí všemu nebo co. Dobrá - jsem ochoten připustit, že někdo nepozná Eben Emael (pak bych dal ale foto něčeho, co jistě poznám), ale pokud profík uvěří například pohádkovému specialistovi Johnovi, nevím co na to říct už vůbec. Přeji Vám hezké čtení a když přijdete na nějakou hezkou srandu, napište ji, ať se aspoň zasmějeme :-)


Luboš Melichar (28.7.2013 20:55)

Pomalu (ale jistě) se nám zase blíží výročí mobilizace a na tuto skutečnost zareagovali v redakci časopisu Válka. Teď 2. srpna 2013 má opět vyjít (jako reedice) Válka speciál 1938 Boj o Československo (to je pro ty, co ho nesehnali při prvním vydání). Následuje opět speciál, tentokrát Československé pohraniční opevnění (má vyjít 30. srpna 2013). No a do třetice všeho dobrého, v edici Vojska má 20. září vyjít Československá armáda během mobilizace 1938. Vím, že časopis Válka (a všechny jeho válečné magazíny) určitě všichni znáte a proto o této informaci víte, no ale co kdyby to někomu v době dovolených uteklo.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)