[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.209.209.246 () [ Přihlásit ]

mapa opevnění jižní Moravy

Diskusní fórum > Obecná diskuse > mapa opevnění jižní Moravy

Jan Lakosil (8.2.2016 19:05)

Mapa samozřejmě velmi zajímavá, ale tvrdit, že je to kompletní schéma opevnění na jižní Moravě, je asi přehnané. V mapě chybí protitankové a protipěchotní překážky budované v rámci linií LO, které vykazovaly v říjnu 1938 podstatně vyšší stupeň dokončenosti než překážky budované v rámci TO. Jejich skutečný přesný průběh a stav po Mnichovu už asi nikdy nezjistíme... :-(


Vladimír Sýkora (8.2.2016 12:41)

> Luděk Tondr:
Velký čin Luďku, díky.


> Petr Bahenský:
U nás na řopíkách byla chybka, lze se přesvědčit, že to je již v pořádku.
mapa.opevneni.cz není on-line, řopíky dodávám jednou za čas, takže oprava chyb je se zpožděním.
Stano Mazák teď poupravil nevýznamný počet lokalit u Fiľakova, takže je na čase updatovat ;-)

Díky za péči.



Petr Bahenský - witman33 (7.2.2016 20:20)

Mám dotaz ohledně objektu 4/2283/A-180,není náhodou na špatném místě?,na mapě se zobrazuje jako sirotek mezi Novým Přerovem a Novosedly.


Luděk Tondr (4.2.2016 21:35)

Lidičky ! Všichni co máte rádi jižní Moravu ! To prostě musíte vidět !!! Uvidíte totiž nevídané ! Kompletní schéma opevnění jižní Moravy od Šatova (Znojmo), přes Novosedly, Mikulov, Břeclav, až po soutok řeky Moravy a Dyje. A kde? Tady: http://mapa.opevneni.cz/?n=48.791019&e=16.025243&r=4c181c03c2&z=15&m=h&l=cz Je tam všechno, co si budete přát: bunkry lehké i těžké, dělostřelecké, minometné... a k tomu protitankové překážky, palebné vějíře, barevně vyznačené typy zbraní... To vše pro docílení pravého bunkráckého orgasmu. (Palebné vějíře dělostřeleckých a minometných srubů si musíte zapnout vravo menu) ------------------------------ Na kartách objektů je mnohokrát uvedeno moje jméno, takže to může působit, že jsem nějaký velký odborník na opevnění. Nejsem. Spoustu údajů jsem pouze zpracoval, ale zdrojem byli jiní lidé. Takže bych teď chtěl poděkovat lidem, kteří mne zásobovali cenými materiály a informacemi a tím dopomohli k vytvoření této krásné mapy opevnění na jihu Moravy: Tož vám šohajé, děkuju ! (Tak vám chlapci, děkuju:) • Ivan Fuksa, Martin "Hraničář" Říha, Lukáš "Mikin" Mikulinec, Mira Vrba (TO) • Vláďa Sýkora, Jiří Hořák, Zdeněk Hanáček (LO) • Michal "BlooDiK" Hrdlička, Honza "Cossack" Nízký (bez kterých by to nešlo)


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)