[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.137.161.222 () [ Přihlásit ]

Souhrnné informace o vchodových střílnách v LO vz.37

Diskusní fórum > Diskuse o článcích na serveru ropiky.net > Souhrnné informace o vchodových střílnách v LO vz.37

Petr Šenkyřík (30.12.2023 19:26)

Opět krásný zbytek roku. Tak jak se už stalo zvykem, mezi svátky jsme připravili další aktualizaci článků o vchodových střílnách (deskách s uzávěrem) a hlavních kulometných rámech v objektech LO od všech známých výrobců. I letos je zde spoustu novinek, a to především díky digitalizaci VÚA Praha, fondu ŘOP. Postupně tímto archivem procházíme a doplňujeme další a další informace. Ale to až zase příště. Přejeme vám všem krásný zbytek roku a šťastný nový rok 2024. Autoři Petr Šenkyřík, Jan Kubálek a Libor Martinů


Petr Šenkyřík (28.12.2022 14:06)

Přeji krásný zbytek roku. Tak jak je již zvykem, připravili jsme další aktualizaci článků o vchodových střílnách a hlavních kulometných rámech. Opět se můžete informovat o novinkách, které se za posledních několik měsíců objevilo. Začínají se nám také pravidelně scházet informace od různých přispívatelů z řad bunkrologů. Za tyto informace moc děkujeme a jsme za ně vděčni. Pokud i vy najdete nějaké zápisky z historie, budeme za ně rádi. Jen pro informaci, nejstarší záznam se k nám dostal z roku 1982. Veškeré informace v této aktualizaci jsou platné k 24.12.2022. Přejeme vám všem krásný nový rok 2023.


Petr Šenkyřík (3.4.2022 19:21)

Zdravím všechny,
tak jsme s kolegy "střílňáky" opět nachystali další aktualizaci článků o vchodových střílnách a hlavních kulometných rámech. Jsou tam zajímavé novinky, u kterých bychom potřebovali i vaše zkušenosti a poznatky z terénu, které by nám pomohli vyřešit nové otázky a nejasnosti. Informace a čísla jsou platná k 1.4.2022. Tak čtěte, studujte a pokud budete mít jakoukoliv informaci nebo dotaz, jsme vám k dispozici.


Petr Šenkyřík (24.12.2020 14:39)

Za skupinku "střílňáků" přeji Všem bunkrologům amatérům i "profesionálům" krásné svátky a šťastný nový rok 2021 (píšu schválně s malým "n", aby to bylo na celý rok a ne jen na ten Nový 1.1 :-)). Jako Vánoční dáreček jsme si pro Vás všechny připravili aktualizaci obou článků o střílnách (jak vchodových, tak hlavních kulometných). Od posledního vydání se podařilo objasnit mnoho prázdných míst a tak jsme se chtěli s vámi o tyto novinky podělit. Taktéž děkujeme všem, kteří nám poslali třeba i jedno jediné číslo střílny. Po Novém roce budou nově k dispozici i identifikační karty střílen v cizojazyčném provedení (PL, EN a asi i DE). Tak pokud budete mít zájem pro své kolegy ze zahraničí, tak mne zkontaktujte a já je pak pošlu na e-mail. I v novém roce budeme rádi za jakoukoliv informaci o střílnách. Moc díky Všem. Petr Šenkyřík (pet.sheny@seznam.cz)


Petr Šenkyřík (26.8.2020 14:15)

Díky za pochvalné poznámky. Vždy to potěší. Jestliže máte někdo i kritickou připomínku, tak klidně se do toho pusťte. I taková věc nás může posunout dál. Za dobu od zveřejnění obou článků jsme získali další data a pomalu tak připravujeme už první aktualizaci. Pokud někdo chcete přispět svou troškou do mlýna, budeme rádi za jakékoliv informace (čísla, fotky) nebo i odkaz na jiný zajímavý článek o daném tématu. Díky.


David Pekař (22.6.2020 23:44)

K pochvalnému vyjádření k článku souhrnných informací o vchodových střílnách, bych se chtěl připojit i já, neboť vím, jak je tento způsob bádání, občas složitý a časově náročný. Plně si uvědomuji, co obnáší sepsání podobné práce či článku. Sám totiž mám množství údajů a poznámek o opevnění, ve svých zápisnících ale nějak nejsem příliš schopen se přimět k tomu abych zápiskům, udělil nějakou ucelenější podobu.


Tomáš Svoboda (10.4.2020 7:35)

A tak já bych chtěl velmi ocenit článek o vchodových střílnách. Současně bych si chtěl posypat popel a různé jiné věci po hlavě, protože desítky let tady zapisujeme mraky dat při průzkumu LO a nikdy jsme nic takového nesepsali a ani asi nesepíšeme, protože jsme v tomto ohledu impotentní. Takhle má vypadat výsledek bádání. Oceňuji 1*!


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)